ma 2024.10.18 13:27
Olvasási idő 0:57
Maier Péter

Playback Péntek: Analog Balaton, valamint Indigo és Blaize maxolják ki az októberi hangulatot

Playback Péntek: Analog Balaton, valamint Indigo és Blaize maxolják ki az októberi hangulatot
Forrás Refresher Magyarország / Analog Balaton / Nagy Benedek
ZENE ANALOG BALATON BLAIZE INDIGO (HALÁSZ EMESE) MAGYAR ZENE PLAYBACK PÉNTEK

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon! Ezen a héten az Analog Balaton, illetve Indigo és Blaize szállították a kiemelt lemezeket.

Így október közepén nem is alakulhatott volna jobb együttállás, mint a két a mai kiemeltünk, amelyek közül mindkettő egyaránt beleilllik az őszközepi hangulatba a maga moody, melankolikus elektronikájával.

Az Analog Balaton album érkezéséről már régóta terjedt a szóbeszéd, majd egészen váratlanul a hét közepén landoltak a magyar downtempo császárainak új dalai. A Repedés négy dalát egy már korábban megjelent  EP adja, de a tote bages crush-od így is örülhet, hiszen öt új trekk is érkezett Zsuffa Aba és Vörös Ákos duójától, akik kicsit csavartak a tempón és a soundokon is, így okoznak némi meglepetést, de szigorúan úgy, hogy a klasszikus vibe-ok ne sérüljenek.

Másik kiemelt lemezünk Wavy-berkekből érkezik, ami azért is üdvözlendő, mert a kollektíva portfoliójának egy teljesen új színt ad. Halász Emese, azaz Indigo inkább az alterből és a singer-songwriterek világából érkezik, így elég érdekesen fuzionál előadói stílusa azzal a Blaize-zel, akivel épp a bátyja, Co Lee  dobott egy izgalmas rapalbumot pár hete. A végeredmény egy borús, instrumentálisan sokszínű anyag lett, amit Indigo bátor önreflexiója tesz nagyon személyessé.

Kiemelt tartalom
PREMIER: „Apa férfi, anya csavar“ – Nézd meg nálunk a pécsi Doggos zenekar új videóklipjét! PREMIER: „Apa férfi, anya csavar“ – Nézd meg nálunk a pécsi Doggos zenekar új videóklipjét! ma 10:10 -kor

De az általuk felépített őszi hangulatot nem rombolja a Bon Iver új EP-je sem (nem bánnánk, ha ez is egy albummá bővülne), illetve több fontos single is megjelent ma, mi meg jó szokásunkhoz híven leválogattuk azokat, amiket nem szabad kihagyni. Jó szórakozást hozzá!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!