tegnap 2024.10.14 10:18
Olvasási idő 0:30
Szöllősi Anna

Több mint egymillió forintért talált gazdára egy József Attila-kötet

KULTÚRA ÁRVERÉS IRODALOM JÓZSEF ATTILA KÖNYV

József Attila második, "Nem én kiáltok" című verseskötetének dedikált példánya több mint egymillió forintot ért egy licitálónak az Antikvárium.hu könyvritkaságokat árusító aukcióján.

Az Antikvárium.hu október 13-án, vasárnap, zárta le dedikált könyvritkaságokat árusító árverését, amin egy József Attila-kötet mellett egy Gárdonyi-regény is hat számjegyű összegért talált gazdára – szemlézte az oldal közleményét a 24.hu.

József Attila második verseskötetéért, az 1924-ben megjelent Nem én kiáltok aláírt példányáért fizettek a legtöbbet, amit a 31. licitáló 1 millió 30 ezer forintért vitt haza, míg Gárdonyi Géza 1903-ban megjelent Az a hatalmas harmadik című regényéért kereken egymillió forintért ment el.

650 ezer forintért kelt el Radnóti Miklós 1935-ben megjelent Újhold című, Buday György fametszeteivel illusztrált kötete, amit maga a költő és a grafikus is szignózott. Szerb Antal A Pendragon legenda című, 1934-es regényéért 556 ezer forintot fizetettek, míg a J. K. Rowling dedikálásával ellátott Harry Potter és a Titkok Kamrája az egyik licitálónak 550 ezer forintot ért.