2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Divat
Masszi-Rigó Csilla
2023.1.11 10:57
Olvasási idő  1:33

Csíkszemöldök és sötét Kubrick-tekintet az új divat – Succubus-sikkben nyomulnak a sztárlányok

Azt hitted, soha nem térhetnek vissza az ezredfordulós szemöldökök és a durva, fekete sminkek? Hát, tévedni emberi dolog.

Masszi-Rigó Csilla
2023.1.11 10:57 Olvasási idő  1:33
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Csíkszemöldök és sötét Kubrick-tekintet az új divat – Succubus-sikkben nyomulnak a sztárlányok
Forrás: Instagram/Gabriette/Myleshendrick;

Mi tesz valakit végzet asszonyává? Egy drámai smink, a hosszú, titokzatos fekete haj, sokat mutató, de mégis visszafogott ruhák? Nos, a pontos recept bár sehol sincsen kőbe vésve, mégis ez lesz a idei év egyik népszerű trendje, híres előfutárai pedig már most adtak néhány tippet ahhoz, hogyan teheti valaki magáévá a succubus-sikket. 

 

Mi lenne velünk, ha Kylie Jenner nem ülne fel a trendvonatra?! Forrás: Instagram/Kyle Jenner

 

Mi/ki is az a succubus? 

A succubus egy nőnemű démon, aki a legendák szerint álmukban bírja szexuális együttlétre a férfiakat. A különböző kultúrák történetei szerint ezek a démonok bár elsőre buja, gyönyörű fiatal nőknek tűnnek, közelről nézve megtalálhatóak démoni vonásaik, úgy mint a kígyófarok vagy éppen a madárszerű karmok. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

@90s_models_ által megosztott bejegyzés

 

 

A succubus-sikk alapja tehát a csábító, ördögi megjelenés némi drámai hatással fűszerezve. Ahogy a Dazed is írja, a succubus-lányok nem tipikus gótok, megjelenésük egyszerre merész és kifinomult, olyan, mint Angelina Jolie-nak a kétezres évek elején, vagy mint Wednesday Addams-nek, aki érettségi után Berlinbe költözik és, engedi, hogy beszippantsa a helyi rave-közeg. Fekete haj, teljesen fehérre leszívott vagy cérnavékonyra szedett szemöldök, vészjósló Kubrick-tekintet, csontfehér bőr és csontos arccsont, valahol itt kezdődik a succubus-sikk, 2023 IT GIRL-divatőrülete. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

@gabbriette által megosztott bejegyzés

 

 

Botrányos ügyének kifakadása előtt ezt a stílust kezdte el meghonosítani például a Balenciaga is, amely a 22/23-as párizsi divathéten rendezett saras divatbemutatóján sorakoztatott fel a stílushoz illő ruhakölteményeket. Természetesen a succubus-sikknek már hírnökei is vannak Amelia Gray és Gabriette modellek személyében, de pár nappal ezelőtt például Kylie Jenner is szemöldökök nélkül, drámai sminkben pózolt egy kocsi hátsó ülésén. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

@gabbriette által megosztott bejegyzés

 

Míg néhány esetben jól kidolgozott sminkeket és gyönyörű ruhakölteményeket látunk, az új it girl-divathullám éppen a tiszta, kifogástalan megjelenéssel hivatott szembemenni. A Succubus-lány sokkal inkább egy kicsit szétfolyt, szétszórt „post-wellness party girl” elmosódott szemfestékkel, highlighter és művészien megkomponált smink nélkül. Ki tudja, talán már maga a divatipar is megunta az évek óta domináló mindig tiszta, mindenkor kifinomult és csillogó stílust.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Morelli Brothers (@morellibrothers) által megosztott bejegyzés

 

 

A succubus-lányok (vagy ahogy az angol hivatkozik rájuk: ghoul-lányok) egy sötétebb oldalt képviselnek, így talán kimondhatjuk, hogy a hónapok óta tartó Wednesday Addams-őrület sem a véletlen műve, hanem a kultúra és a divat szélesebb körű elmozdulásának jele a darkosabb irányzatok felé. A világ jelenlegi rémisztő állapotát tekintve talán nem meglepő, hogy az emberek a hátborzongatóban, az extrémben lelik vigaszukat.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: dazeddigital.com Thumbnail:  instagram/gabriette
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában divat
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra