tegnap 2024.10.3 11:03
Olvasási idő 1:37
Maier Péter

Gulácsi Péter tisztázta, idén miért nem lép már pályára a magyar válogatottal

SPORT FOCI GULÁCSI PÉTER LABDARÚGÁS MARCO ROSSI

A magyar válogatott kapusa maga kérte Marco Rossi szövetségi kapitányt, hogy az utolsó két válogatott szünetre maradhasson Lipcsében. Gulácsi Pétert rengeteg kritika érte a döntése miatt, ezért most egy Instagram-sztoriban reagált ezekre.

Instagram-sztoriban reagált az őt ért kritikákra Gulácsi Péter, az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa, aki maga döntött úgy, hogy az idei évben már nem lép pályára a nemzeti csapatban.

Kevés téma generált akkora a zajt az utóbbi időben a magyar sportsajtóban, mint Gulácsi döntése, aki ezek után úgy látta jónak, hogy „az elmúlt napok találgatási és helytelen fordításai miatt“ tisztázza a kialakult helyzetet. „Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitány felé egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg“ – kezdi az idei szezont élete formájában kezdő 34 éves hálóőr.

„Az egyéves kihagyásom óta most először van olyan sorozatterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van, a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra. Nemcsak a rengeteg mérkőzés, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edzéslehetőség miatt is“ – fogalmaz Gulácsi.

Gulácsi Péter a Leipzg Atletico Madrid elleni BL-meccsén
Gulácsi Péter a Leipzg Atletico Madrid elleni BL-meccsén Forrás Diego Souto/Getty Images)

A kapus tíz éve tagja a magyar válogatottnak, – ahogy fogalmaz – volt már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak. „Minden szerepben számíthatott rám az akkori szövetségi kapitány, ezalatt a tíz év alatt összeadva több mint egy évet töltöttem válogatott edzőtáborokban.“

A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett

– fogalmaz Gulácsi, aki a jövővel kapcsolatban azt írja, a márciusi összetartás előtt újra beszélnek majd Rossi kapitánnyal. „Hajrá magyarok!“ – zárja közleményét.

Kiemelt tartalom
A Barcelona 17 éves sztárja olyan magasra juthat el, amiről azt hinnénk, lehetetlen: mit kell tudni Lamine Yamalról? A Barcelona 17 éves sztárja olyan magasra juthat el, amiről azt hinnénk, lehetetlen: mit kell tudni Lamine Yamalról? 3 nappal ezelőtt

Az utóbbi hetekben kiemelt téma volt a topfutballban a játékosok leterheltsége. Ahogy a magyar kapus is utal rá, a szezon nagy részében heti két meccset játszanak az elit futballcsapatok, ami brutális mentális és fizikai fáradtsághoz vezet. Éppen Gulácsi klub- és válogatott csapattársa, Willi Orban nyilatkozta, hogy mindenképpen meg kell vitatni a futballvilágnak, hogy ez így fenntartható-e.

Gulácsi egyébként egy hosszú sérülésből visszatérve élete formájában véd, a Bundesligában ők kapták a legkevesebb (kettő) gólt a Lipcsével. Korábban arról beszélt, a kihagyás segített neki, ugyanis előtte már a kiégés jeleit érezte magán.

A magyar válogatott idei utolsó négy Nemzetek Ligája-meccsén jó eséllyel Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa védi majd a magyar kaput. Az elmúlt egy-két évben állandó vita volt a közbeszédben, hogy a Gulácsi sérülése miatt előrelépő Dibusz akár elsőszámú kapussá is avanzsálhatna, de amikor a Lipcse kapusa is elérhető volt, Marco Rossi általában mellette tette le a voksát.

A következő meccsüket október 11-én, Hollandia ellen játsszák majd a mieink a Puskás Arénában.