2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Gasztro
Maier Péter
2023.1.9 14:22
Olvasási idő  0:41

Bezár a világ legjobb étterme

Többször is a világ legjobbjának választották a koppenhágai Noma éttermet, amely jövőre bezárja kapuit.

Maier Péter
2023.1.9 14:22 Olvasási idő  0:41
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

2024 végén bezárja kapuit a koppenhágai Noma étterem. A hírt az a René Redzepi erősítette meg a New York Times-nak, aki a hely alapítója és az elmúlt évek egyik legünnepeltebb séfje. A Noma, ahova a világ minden tájáról érkeztek turisták, hogy fejenként körülbelül 500 dollárért (186 ezer forintért) egyenek, a nemzetközi fine dining egyik meghatározó helyszíne lett. A koppenhágai műhely csak étteremként szűnik meg létezni, ezután egyfajta kísérleti laboratóriumként működik majd, ahol új ételeket találnak ki, az éttermi terek csak bemutatókra nyitnak majd ki.

 

„Teljesen újra kell gondolnunk az iparágat" – mondta a Timesnak Redzepi. A séf arról beszélt, hogy jelen gazdasági helyzetben az alkalmazottak megfelelő bérezése és az ételek magas színvonalának fenntartása egyszerűen elképzelhetetlen. Mindez egyébként akkor történik, amikor a Noma és sok más hasonló étterem néz szembe kivizsgálással, amiért nem bánik megfelelően a munkavállalóival, vagy alulfizeti őket. 

 

A Noma esete a New York Times szerint beleilleszkedik egy trendbe, miszerint a világon egyre több fine dining étterem zár be, mert nem tudják fenntartani őket. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

noma (@nomacph) által megosztott bejegyzés

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Noma
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában gasztro
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra