ma 2024.9.27 12:11
Olvasási idő 1:13
Kovács M. Dávid

Egy Pearl Jam-számmal érkezett előzetes a Last of Us második évadához

FILMEK + SOROZATOK ELŐZETES HBO SOROZATOK STREAMING THE LAST OF US

A jövőre ígért folytatás több új szereplőt is hoz a történetbe: az előzetes egyik főszereplője például Catherine O'Hara, aki Kevin McCallister anyukáját alakítja az első két "Reszkessetek, betörők!"-filmben.

Megérkezett az első igazi előzetes az HBO The Last of Us című sikersorozatának második évadához.

A folytatásban mindkét főszereplő, azaz a Joelt alakító Pedro Pascal és az Ellie szerepében látható Bella Ramsey marad, valamint több korábban megismert karakter is visszatér, Gabriel Luna például Joel bátyjaként, Tommyként, Rutina Wesley pedig Tommy feleségeként, Mariaként.

Rajtuk kívül azonban több új szereplő is érkezik a második évadba: Kaitlyn Dever, Catherine O’Hara, Isabela Merced, Young Mazino, Ariela Barer, Tati Gabrielle, Spencer Lord, Danny Ramirez és Jeffrey Wright, utóbbi ráadásul ugyanazt a karaktert (Isaac Dixon) alakítja majd, amelyiknek a hangját adta a sorozat alapjául szolgáló The Last of Us Part II videójátékban.

Kiemelt tartalom
Pedro Pascal, a politikai menekült család sarja, aki majdnem felhagyott hivatásával – 7 izgalmas sztori a színész életéből Pedro Pascal, a politikai menekült család sarja, aki majdnem felhagyott hivatásával – 7 izgalmas sztori a színész életéből 2023.4.25 14:58

Catherine O’Hara ráadásul az előzetesben is kulcsszerepet kap: az első két Reszkesstek, betörők!-filmben, valamint a Beetlejuice című klasszikusban és annak idei, Beetlejuice Beetlejuice című folytatásában is játszó kanadai színésznő Pedro Pascal karakterének terapeutájaként próbál meg emlékeket felidézni Joelben.

A 2023-ban megjelent, az azonos című, tíz évvel korábban megjelent videójáték cselekményén alapuló sorozat az év egyik legnagyobb dobása volt, amit a nézők mellett a kritikusok is nagyon szerettek. Az első évad a 24 Emmy-jelöléséből végül nyolcat tudott díjra váltani, de ezek mellett számos más szakmai díjat is bezsebelt.

Kiemelt tartalom
KVÍZ: Mennyit tudsz a The Last of Us sorozatról? KVÍZ: Mennyit tudsz a The Last of Us sorozatról? 2023.3.25 10:40

A hivatalos szinopszis szerint a második évad öt évvel az első eseményei után veszi fel a fonalat. „Az első évad eseményeit követő öt év béke után Joel és Ellie közös múltja utoléri őket, és konfliktusba sodorja őket egymással és egy olyan világgal, amely még veszélyesebb és kiszámíthatatlanabb, mint amit maguk mögött hagytak.“

Az előzetesben kiemelt szerepet kap a Pearl Jam Future Days című dala, ami nem csupán Eddie Vedder zenekarának 2013-as, Lightning Bolt című lemezét zárja, hanem a The Last of Us Part II című videójátékban is felcsendül. A második évad valamikor 2025-ben futhat majd be, pontos premierdátumot még nem közölt az HBO.

The Last of Us második évadának előzetesét itt tudod megnézni: