2023.4.25 14:58
Olvasási idő 2:20
Somogyi Marci

Pedro Pascal, a politikai menekült család sarja, aki majdnem felhagyott hivatásával – 7 izgalmas sztori a színész életéből

Pedro Pascal, a politikai menekült család sarja, aki majdnem felhagyott hivatásával – 7 izgalmas sztori a színész életéből
Forrás Andrew H Walker / Variety / Getty Images
FILMEK + SOROZATOK PEDRO PASCAL STAR WARS SZÍNÉSZEK THE LAST OF US

A mandalóri harmadik szezonjának vége jó apropót ad arra, hogy kicsit nagyobb figyelmet szenteljünk a sorozat főszereplőjének, Pedro Pascalnak. Ebben a cikkünkben hét olyan sztorit szedtünk össze a színész életéből, amit nem biztos, hogy ismersz.

Kevés színész mondhatja el magáról, hogy párhuzamosan két olyan franchise-ban is játszik, mint A Mandalóri és a Last of Us, de Pedro Pascal neve mostanra eljutott az „uh, a csávó a Trónok harcából, akinek csumira zúzta a fejét a Hegy”-ből, a „minden sikersorozatban kell neki egy szerep”-ig.

Nem volt könnyű az útja, ő mégis kitartott. Előzetesen azt mondta, ha 29 éves koráig nem fut be mint színész, akkor felhagy a pályával. Szerencsére nem így történt, legközelebb Ethan Hawk oldalán fog feltűnni, méghozzá Pedro Almodóvar rendezésében – a Strange Way of Life című film a Cannes-i Filmfesztiválon debütál majd májusban.

Kiemelt tartalom
Pedro Pascal legújabb filmjében (szó szerint) lóháton vágtat a férfiak szívébe Pedro Pascal legújabb filmjében (szó szerint) lóháton vágtat a férfiak szívébe 2023.4.12 17:49

1. Amerikai menedékjoggal érkezett az Államokba

Pedro Pascal és családja chilei származásúak. Mikor gyerek volt, a család aktív szerepet vállalt a helyi ellenzéki politikában, és hangosan kiálltak az akkori chilei diktátor, Augusto Pinochet ellen. Ez odáig fajult, hogy nem volt maradásuk az országban, ezért politikai menedékjogot kértek az Egyesült Államoktól.

Kiemelt tartalom
5 örökségfolytatás, amit akkor is megéri megnézni, ha nem vagy az eredeti filmek rajongója 5 örökségfolytatás, amit akkor is megéri megnézni, ha nem vagy az eredeti filmek rajongója 2024.4.17 18:31

Szerencséjükre ezt meg is kapták, így átköltözhettek és új otthonra leltek az USA-ban. Ez a társadalmi érzékenység egyébként bőven nem múlt el, mert a színész testvére, Lux, a színészkedés mellett a mai napig küzd a transzneműek jogaiért hazájukban, Chilében.

Pedro Pascal és testvére, Lux Pascal A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya című film New York-i premierjén, 2022. Forrás Taylor Hill / FilmMagic / Getty Images


2. Versenyszerűen úszott

A színészet mellett a fiatal Pedro Pascal másik szenvedélye az úszás volt. Egészen a texasi állami bajnokságig menetelt, de végül inkább befejezte a versenyzést, hogy minél több időt szentelhessen a színjátszásnak.

3. Legnehezebb éveiben a barátai segítették

A magasélet előtt Pascalnak a szakma létező összes nehézségével meg kellett küzdenie. Pályája elején castingról castingra járt, amiket általában az utolsó körben bukott el. Közben meghalt az édesanyja, és több pincéri állásából is kirúgták.

A barátai azonban ezekben a nehéz időkben is mellette álltak és támogatták. Sarah Paulson, a 12 év rabszolgaság, az Amerikai Horror Story és a Fuss színésznője – akivel már több mint harminc éve barátok – abban az időben gyakran felajánlotta a napidíját Pascalnak, hogy fussa neki ételre.


4. Eredetileg nem Pascalnak született

A Mandalóri és a Last of Us sztárjának eredetileg Balmaceda volt a vezetékneve. A Pascal édesanyja lánykori családneve volt, amit a színész az ő iránt érzett tiszteletből vett fel a nő halála után.

Pedro Pascal 2023 áprilisában Los Angelesben Forrás BG020 / Bauer-Griffin / Getty Images


5. Egy pocsék telefonos videóval is beválogatták a Trónok harcába

A Trónok harca castingjára Pascal telefonnal készített magáról egy felvételt, amihez a telefonja előlapi kameráját használta. Ahogy a sorozat készítői mesélték, a felvétel majdnem teljesen értékelhetetlenre sikerült: szemcsés volt, állítva vették fel, és még remegett is, de amikor a színész elkezdett játszani, az annyira energikus és átütő volt, hogy eltörpültek mellette a videó hibái.


6. Elfelejtette, hogy beválogatták a Last of Usba

Pascal az egyik legjobb sztoriját Jimmy Fallonnak mesélte el: nem emlékezett rá, hogy megkapta a Last of Us szerepét. Pont lefekvéshez készült, már bevette az altatóját is, amikor jött a hívás, hogy övé a főszerep. De addigra már dolgozott benne az altató, így a hívás után nem sokkal el is aludt.

Pedro Pascal és Jimmy Fallon 2023 februárjában. Forrás Todd Owyoung / NBC / Getty Images

Másnap felkelt, és egész nap csak az járt a fejében, hogy mennyire meg szeretné kapni a szerepet. Folyamatosan a telefonját nézte, ami csak nem akart csörögni… Aztán egy idő után gratuláló üzenetek hada öntötte el, és ekkor eszébe jutott, hogy neki előző este elmondták, hogy megkapta a sorozat egyik főszerepét.


7. Kipróbálta a Last of Us játékot, de kár volt

Mielőtt elindult volna a Last of Us forgatása, a készítők arra kérték Pascalt, hogy ha eddig nem tette, akkor most már ne játsszon a játékkal. De a színész nem bírt magával, és kipróbálta. Ám hatalmasat kellett csalódnia. Mármint nem a játékban, hanem magában, mert saját bevallása szerint annyira béna volt, hogy nagyjából fél óra után elment a kedve az egésztől.