2023.4.12 17:49
Olvasási idő 0:40
Szécsi Krisztián

Pedro Pascal legújabb filmjében (szó szerint) lóháton vágtat a férfiak szívébe

FILMEK + SOROZATOK FILMEK LMBTQ PEDRO ALMODÓVAR PEDRO PASCAL SZERELEM

A chilei színész eddig is az LMBTQ+ közösség nagy támogatója és egyben kedvence is volt. Viszont most, örökre bevési nevét minden meleg férfi szívébe.

Pedro Pascal, mindenki kedvenc gombás (csupán Last of Us szinten) daddy-je legújabb produkciójában, a Pedro Almodóvar gondozásában készülő Strange Way of Life-ban, már akarva is a szív húrjait fogja pengetni pofátlanul marcona orrívével. Teszi mindezt egy homoszexuális cowboyként.

A 30 perces rövidfilm, mely a Cannes-i Filmfesztiválon fog idén májusban debütálni, egy Silva nevű cowboyról szól, aki egy baráti (Ethan Hawke) látogatás alkalmával kicsit más irányba tereli el az egykori kapcsolatot.

Jobbról Balra: Manu Ríos, Pedro Almodóvar, Pedro Pascal. Forrás Cannes Film Festival

Pascal az Insidernek adott interjújában azt mondta, hogy Almodóvarnak sikerült feltárnia előtte „a történetmesélés, a színek, a kultúra, a lázadás és a szexualitás egész világát“, a rendező stílusát pedig egyenesen „mámorítónak, veszélyesnek, viccesnek, szívszorítónak és felölelőnek“ aposztrofálta. Véleménye szerint akármire kérhette volna a férfi, kérdés nélkül megcsináltam volna, hiszen Almodóvarról van szó.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Norman Jean Roy (@normanjeanroy) által megosztott bejegyzés

Egyébként a film maga műfajilag – a rendező szerint – queer western, és tematikájának középpontjában az áll, hogy mit is jelent férfinak lenni. Amikor még 2022 júniusában elsőként röppentek fel a hírek a projektről, Almodóvar úgy nyilatkozott, hogy a film gyakorlatilag az ő válasza a 2005-üs Brokeback Mountain – Túl a barátságonra.