2024.9.9 14:39
Olvasási idő 1:14
Kovács M. Dávid

Már nyolc gyerek bántalmazása miatt nyomoz a rendőrség a dunavecsei iskolában

KÖZÉLET BESE GERGŐ DUNAVECSE GYERMEKBÁNTALMAZÁS ISKOLA

A Magyar Narancs információi szerint van olyan tanuló, aki az elszenvedett erőszak miatt nem mer iskolába járni. A lap úgy tudja, minden tanú az intézmény vezetőjét nevezte meg elkövetőként, aki Bese Gergő közbenjárásával jutott pozícióhoz a településen.

A Magyar Narancs információi szerint az elmúlt hetekben háromról nyolcra nőtt azoknak a tanulóknak a száma, akiknek bántalmazási ügyében nyomoz a rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban (EGYMI), de a bántalmazott gyerekek köre még ennék is szélesebb lehet, újabb sértettek, illetve felnőtt képviselőik jelentkezését várják.

Az eddigi meghallgatások során pedagógusok, a gyerekek szülői, nevelőszülői, gyámjai sorozatosan alkalmazott fizikai erőszakról és lelki bántalmazásokról számoltak be, amiket értelmileg akadályozott 7-16 éves gyermekek ellen követtek el. A lap információi szerint a tanúk valamennyien az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként, olyan gyerekről is tudnak, aki az elszenvedett erőszak miatt a tanévkezdésre nem mert visszatérni az iskolába.

Az értelmileg akadályozott diákokkal foglalkozó iskolában öt éve váltottak vezetőt: az akkor már hosszú ideje ott dolgozó L. M.-et nevezték ki az intézmény élére, aki a Mancs cikke szerint jó barátságot ápolt a település volt plébánosával, a melegorgiáiba belebukó Bese Gergővel, az ő közbenjárásának volt köszönhető, hogy az igazgatót nevezték ki a dunavecsei katolikus egyházközösség világi elnökének.

Kiemelt tartalom
Előkerültek Bese atya melegorgiás szexvideói, maga készíthette az őt lebuktató felvételeket Előkerültek Bese atya melegorgiás szexvideói, maga készíthette az őt lebuktató felvételeket 2024.9.9 10:27

Miután az iskola igazgatójával szemben a területileg illetékes gyermekvédelmi szakszolgálat munkatársa, az egyik bántalmazott gyermek gyámja feljelentést tett, a júniusban indult nyomozás ellenére kinevezését augusztus közepén további öt évre támogatta a kiskőrösi tankerület. A bűncselekmény gyanúja kiskorú veszélyeztetéséről átminősült közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettére.

Az iskola felügyeletét ellátó Kiskörősi Tankerületi Központ egyelőre sem az igazgató felfüggesztését, sem az ügy kivizsgálását nem tartja indokoltnak, csak akkor fognak intézkedni, ha meggyanúsítják az igazgatót.

Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban, úgy tudjuk, hogy az ügyben bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személy nincs. Amennyiben ez megtörténik, a Tankerületi Központ a hatályos jogszabályok alapján fog eljárni és megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az igazgató a lap megkeresésére azt válaszolta: egy bosszúhadjárat részének tekinti az ügyet, de mivel nincs nyilatkozattételre vonatkozó fenntartói engedélye, bővebben nem nyilatkozhat. „Az ellenem folyó eljárás egy jelenleg is nálunk dolgozó kollégám bosszúhadjáratának az eredménye” – fogalmazott.