2024.9.8 14:44
Olvasási idő 0:58
Hering András

Hosszú évek után új dallal jelentkezik Sade egy transzneműek tudatosságát támogató válogatáslemez részeként

ZENE TRANSZ JOGOK TRANSZNEMŰ

A „Young Lion”-t című dalt Sade fiának, Izaaknak ajánlja, aki transznemű férfiként azonosítja magát.

Manapság ritkán kapunk új zenét Sade-től - elvégre a 2010-es „Soldier of Love” óta nem adott ki albumot -, de néhány hónapon belül évek óta először új dalt ad ki.


A visszahúzódó énekes-dalszerző a „Young Lion” című dalt a „Transa” című jótékonysági album részeként adja ki, amely november 22-én érkezik. A Red Hot nonprofit szervezet által összeállított projekt a transzneműek tudatosságát hivatott támogatni, és mind a transz, mind a nem-bináris művészeket reflektorfénybe állítja. A „Young Lion”-t Sade fiának, Izaaknak ajánlja, aki transznemű férfiként azonosítja magát.


A „Transa” több mint három és fél órányi zenét tartalmaz, amely Sam Smith, André 3000 és Jeff Tweedy feldolgozások és exkluzív számok válogatását tartalmazza. A projektben több mint 100 előadó működik közre, és nyolc fejezetre és 46 dalra tagolódik - a nyolccsíkos szivárványos büszkeségzászlóra utalva. Az első kislemezdal a régi Prince-dallal, az „I Would Die 4 U” feldolgozásával indul, amit Wendy & Lisa és Lauren Auder gondolt újra.

Kiemelt tartalom
10 meghatározó LMBTQ-film és -sorozat az elmúlt évtizedekből, hogy legyen mit nézni a Pride-hónap alatt 10 meghatározó LMBTQ-film és -sorozat az elmúlt évtizedekből, hogy legyen mit nézni a Pride-hónap alatt 2024.6.20 17:58

A zenei projekt alapítói, Dust Reid és Massima Bell először 2021-ben kezdtek el dolgozni a „Transa” című albumon Beverly Glenn-Copeland zenéje iránti közös szeretetük miatt, és a zenésznő Sophie év eleji halála után kaptak ihletet a projekt folytatására.


Sade „Young Lion” című dala az első új dal Sade-től és zenekarától a 2018-ben megjelent „A Wrinkle in Time” és a „Widows” című filmekben szerepelt „Flower of the Universe” és „The Big Unknown” soundtrack-dalaik óta. Ezt megelőzően a Thin Lizzy „Still in Love With You” című dalának feldolgozását adta ki az együttes 2011-es „The Ultimate Collection” című válogatásalbumára.