2024.8.27 15:31
Olvasási idő 0:46
Masszi-Rigó Csilla

Jenna Ortega ott volt a Dűne szereplőválogatásán, csak tippje van arról, kinek a szerepére jelentkezett

FILMEK + SOROZATOK DŰNE JENNA ORTEGA

Állítása szerint nagy rajongója a franchise-nak és Denis Villeneuve-nek is.

Bár nem biztos benne, Jenna Ortega sejtése szerint hat évvel ezelőtt, mindössze 15 évesen Denis Villeneuve Dűne-adaptációjának meghallgatására jelentkezhetett. Egy Buzzfeed-interjú során a színésznő elmondta, mennyire izgatottan várta a találkozást a rendezővel, akinek filmejiért régóta rajong. 

„Azt hiszem, úgy 15 éves koromban meghallgatáson voltam a Dűne című filmre” – mondta a színész, amikor azt kérdezték tőle, mi a legmeglepőbb filmszerep, amire valaha jelentkezett. „Emlékszem, hogy nagy rajongója voltam annak a filmnek és a franchise-nak, meg minden ilyesminek, és nagyon izgatott voltam az interjú miatt, mert Denis az egyik kedvenc filmesem.”

Ortega azt is elmondta, szerinte Chani szerepére hívták őt be, akit végül Zendaya alakított mindkét eddigi „Dűne” alkotásban: „Azt hiszem, Chani volt az, Zendaya szerepe. De ezt nem mondták el. Minden nagyon titkos volt.” 

2019 januárjában vált hivatalossá, hogy Zendaya kapja Chani szerepét, a színésznő akkoriban lehetett 21 éves, ráaádsul a film főszereplője, Timothée Chalamet is csak 23 éves lehetett a film castingja során, így lehet, hogy Ortega túl fiatal volt a szerepre. A jelenleg 21 éves színésznő néhány nappal ezelőtt tűnt fel Sabrina Carpenter legújabb, Taste című videoklipjében, valamint hamarosan debütál legújabb filmje, a Tim Burton-féle Beetlejuice 2., amiben Lydia lányát, Astridet játsza.