2024.8.23 15:52
Olvasási idő 0:48
Szöllősi Anna

Az elsüllyedt luxusjachtban találták meg a szicíliai hajóbaleset utolsó áldozatát

KÖZÉLET BALESET HAJÓBALESET OLASZORSZÁG

A búvárok pénteken találták meg az utolsóként keresett holttestet a szicíliai partoknál elsüllyedt Bayesian luxusjacht belsejében, ezzel befejeződött a szerencsétlenség áldozatai utáni kutatás.

Bár a testet még nem azonosították, korábbi hivatalos közlések szerint már csak Mike Lynch brit nagyvállalkozó lányát, a 18 éves Hannah Lynchet keresték a hétfői hajóbaleset eltűntjei közül. A búvárok jelenleg azon dolgoznak, hogy a felszínre hozzák a holttestet – írja a hatóságok közlésére hivatkozva az MTI.

A brit zászló alatt hajózó, 56 méter hosszú Bayesian jachton tizenkét utas és tízfős legénység tartózkodott, és hétfőn a Palermóhoz közeli Porticello kikötőjétől 700 méterre horgonyzott a nyílt vízen, amikor egy heves viharban felborult. A polgári védelem közlése szerint egy víztölcsérnek nevezett, tornádóhoz hasonló időjárási jelenség boríthatta fel a hajót, amely aztán gyorsan a mélybe süllyedt. A balesetet a 22 emberből 15 ember élte túl.

Yachtbaleset Szicíliában.
Forrás MTI/ EPA/IGOR PETYX

A hétfői baleset óta hat ember, köztük az 59 éves Mike Lynch holttestét találták meg és szállították a partra a tűzoltóság búvárai. Lynch az egyik legismertebb brit számítástechnikai vállalkozó volt, a cambridge-i egyetem kutatójaként ő építette fel az ország legnagyobb szoftveres cégét, az Autonomyt, a brit Bill Gates-ként emlegették.

Kiemelt tartalom
Elindultunk Szerb Antal Mihálya után – Ilyen egy Utas és holdvilág-túra a 2020-as években Elindultunk Szerb Antal Mihálya után – Ilyen egy Utas és holdvilág-túra a 2020-as években 2024.6.8 9:40

Az áldozatok között van a Morgan Stanley elnöke, Jonathan Bloomer és felesége, Judy Bloomer, valamint ügyvédjük, Chris Morvillo és felesége, Neda Morvillo, akiknek a holttestét szerdán hozták a felszínre. A jacht szakácsának, Recaldo Thomasnak a holttestét már a baleset napján, hétfőn megtalálták.