2024.8.22 15:56
Olvasási idő 0:53
Maier Péter

Előléptették a rendőrségnél Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázót

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA GULYÁS MICHELLE OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK

Pintér Sándor állami kitüntetése után rendőr főhadnagy lett Gulyás Michelle, az öttusa új magyar csillaga.

Hadnagyből főhadnaggyá léptették elő a rendőrségnél Gulyás Michelle-t, aki az idei párizsi olimpián aranyérmet szerzett öttusában.

„Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét támogató munkája, valamint a Párizsban rendezett XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok női öttusa versenyszámában világrekorddal megszerzett első helyezése elismeréséül soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá Gulyás Michelle r. hadnagyot“ – írják a Magyar Rendőrség Instagram-oldalán.

A 23 éves sportoló a napokban állami kitüntetést is kapott Pintér Sándortól a párizsi játékokon nyújtott kimagasló sportolói tevékenysége elismeréséül, a belügyminiszter a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát adományozta neki.

Gulyás Michelle ünnepli olimpiai bajnoki címét a párizsi ötkarikás játékok zárónapján
Gulyás Michelle ünnepli olimpiai bajnoki címét a párizsi ötkarikás játékok zárónapján Forrás Buda Mendes/Getty Images

Gulyás Michelle az olimpia zárónapján, a döntős napot a második pozícióból indítva nyerte meg az öttusázók versenyét, ráadásul világrekordot jelentő 1461 ponttal. Mindezt úgy érte el, hogy a játékokon való indulása csak az utolsó pillanatban dőlt el, miután a szövetség a hosszas olimpiai kvalifikációs versenysorozat végén őt és Guzi Blankát küldte ki, pedig a 2023 októberében elfogadott olimpiai válogatási elvek betartása esetén a junior Európa-bajnok Erdős Ritát kellett volna kvalifikálniuk.

Kiemelt tartalom
Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval 2024.8.25 11:05

„Szeretnék a rendőrségnél elhelyezkedni, de az olimpiai arany most felborította az életemet“ – mondta Gulyás pár hete a Telexnek adott videós interjújában. Ebben egyúttal arról is beszélt, hogy rendőrként leginkább a kiberbiztonság témaköre érdekli, ezt fogja tanulni a  mesterképzésén is. Mint mondta, szereti, hogy a sport mellett van egy „másik élete“, mert így kevésbé görcsöl rá a versenyzésre.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés