2024.8.11 13:06
Olvasási idő 0:33
Krajnyák Petra

Újabb arany: olimpiai bajnok lett az öttusázó Gulyás Michelle

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK

Gulyás Michelle a magyar csapat hatodik aranyérmét szerezte meg.

Gulyás Michelle nyerte a női öttusázók döntőjét, így a magyar csapat hatodik aranyérmét szerezte meg. A versailles-i kastélyparkban rendezett versenyen szintén induló Guzi Blanka a negyedik helyen végzett. 

Gulyás kiemelkedően vívott csütörtökön, a lovaglásnál kétszer hibázott, de a második leggyorsabb volt az úszásnál. Végül 13 másodperces hátránnyal indult neki a lövészettel kombinált háromezer méteres futásnak. Azonban jó sorozatai voltak, így többnyire egyedül haladt az élen. Összesen 1461 pontot szerzett, így világrekorderként írta be magát a történelemkönyvekbe. Ráadásul ez volt az utolsó olyan verseny, amiben még szerepel a lovaglás, így teljesítményét biztosan sokáig emlegeti majd az utókor.

Párizs, 2024. augusztus 8. Az aranyérmes Gulyás Michelle a célban a női öttusázók döntőjében, a lövészetes futás versenyszámban a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában 2024. augusztus 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Az aranyérmes Gulyás Michelle a célban a női öttusázók döntőjében. Forrás MTI/Czeglédi Zsolt

Guzi a csütörtöki vívás után a 15. volt, a lovaspályán hibátlanul haladt végig, a bónuszvívásban nem sikerült pontot szereznie, úszásban pedig a kilencedik helyen végzett. A kombinált számot tizedikként kezdte meg, de sikerült felzárkóznia, így végül pár méterrel Gulyásék mögött negyedikként ért célba.

Párizs, 2024. augusztus 8. Gulyás Michelle a női öttusázók döntőjében, a lövészetes futás versenyszámban a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában 2024. augusztus 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Gulyás Michelle a női öttusázók döntőjében. Forrás MTI/Czeglédi Zsolt