2024.8.22 10:25
Olvasási idő 0:45
Maier Péter

Életfogytiglanra ítéltek egy 31 éves olaszt Egyiptomban, mert nyaralás közben füvet találtak nála

KÖZÉLET EGYIPTOM FÜVEZÉS KÁBÍTÓSZER OLASZORSZÁG

Az olasz Luigi Gicaomo Passerit kábítószer-kereskedelemért ítélték el, pedig a családja szerint csak néhány gramm marihuána volt nála.

Annak ellenére, hogy családja szerint csak néhány gramm füvet találtak nála, első fokon életfogytiglanra ítélték a 31 éves Luigi Gicaomo Passerit Egyiptomban, írja az olasz Il Post napilap.

Az olasz férfit már egy éve fogságban tartják a Kairó közelében található Badr börtönben, a jelenlegi ítélet szerint leghamarabb 25 év múlva szabadulhat. A testvérei az olasz kormány közbenjárását kérik arra hivatkozva, hogy Passerit embertelen és megalázó körülmények között tartják fogva.

Giacomo Passeri olasz férfi, akit Egyiptomban marihuána birtoklása miatt életfogytiglanra ítéltek
Giacomo Passeri olasz férfi, akit Egyiptomban marihuána birtoklása miatt életfogytiglanra ítéltek Forrás Giacomo Passeri / Facebook

A pescarai származású, Londonban élő olasz férfit tavaly augusztusban vették őrizetbe egy nyaraláson azzal az indokkal, hogy egy drogkereskedő hálózat tagjaként kábítószert csempészett Egyiptomba. A családja szerint ezek alaptalan vádak, ugyanis maximum néhány gramm lehetett nála, saját fogyasztásra.

Az ügyéről a helyi olasz sajtó már júliusban beszámolt, miután a testvérei adománygyűjtést szerveztek a per költségeinek fedezésére. A zöld-baloldali szövetség egyik képviselője az olasz parlamentben is felszólalt mellette.

Amióta Passerit letartóztatták, egyszer beszélt telefonon a családjával, illetve levelet is küldött nekik, amiben arról írt, hogy fizikailag és érzelmileg is bántalmazták, többek között az orvosi ellátás sem volt megfelelő, amit az után kapott, hogy megműtötték a vakbelét.

A családtagok szerint a meghallgatások hosszú ideig elhúzódtak, mert a tanúk nem voltak hajlandók megjelenni a bíróságon.