2023.3.19., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2022.10.26 14:25
Olvasási idő  0:43

Az indiánok teremtéstörténetével és egy bajkeverő prérifarkassal tér vissza a Nyócker rendezője

Új animációs filmmel tér vissza a mozikba Gauder Áron, aki a Kojot négy lelkében az indián bölcsességeket hozza össze a zöld gondolkodással. Befutott hozzá az első előzetes.

Kovács M. Dávid
2022.10.26 14:25 Olvasási idő  0:43
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Az indiánok teremtéstörténetével és egy bajkeverő prérifarkassal tér vissza a Nyócker rendezője
Forrás: Cinemon Entertainment;

Hamarosan új mozifilmmel jelentkezik Gauder Áron, a kétezres években hatalmasat futott Nyócker! rendezője. A Kojot négy lelke című egész estés animációs filmben az indiánok varázslatos teremtéstörténetét ismerhetjük majd meg.

 

A forgatókönyvet a rendező Bereményi Gézával együtt  jegyzi: a hivatalos szinopszis szerint a történet állatokkal benépesített, folyton alakuló világában az indiánok mitikus figurája, a bajkeverő Kojot harcát láthatjuk a harmóniára törekvő Teremtő Öreggel.

 

A film az indiánok gondolkodását és természethez való önzetlen kapcsolatát mutatja be, és egyúttal emlékeztet arra, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, mindannyiunknak meg kell találnunk a helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában.

 

A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz

 

– húzzák alá az alkotók a Nemzeti Filmintézet szerdai anyagában.

 

A Kojot négy lelke főszereplőinek hangját Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda és Széles Tamás kölcsönözte. A további szerepekben Vida Bálintot, Vida Sárát, Scherer Pétert, Bolla Róbertet, Kautzky Armandot, Előd Álmost, Debreczeny Csabát, Vida Pétert, Schneider Zoltánt, Kis-Kovács Lucát és Faragó Andrást hallhatjuk.

 

A filmet 2023. március 16-tól vetítik a magyar mozikban, az előzetest itt tudjátok megnézni:

 

 

Felmérés Mutasd az eredményeket > Eredmények elrejtése >
Tetszett, amit láttál?
Jaja, eléggé várós! Jaj, ez felejtős! Ahhoz képest, hogy magyar, egészen pöpecnek tűnik. Ígéretes, de várjuk ki a végét! Márciusban kiderül. Szavazok.
Jaja, eléggé várós! 50%
Jaj, ez felejtős! 0%
Ahhoz képest, hogy magyar, egészen pöpecnek tűnik. 50%
Ígéretes, de várjuk ki a végét! Márciusban kiderül. 0%
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Cinemon Entertainment
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra