2024.8.15 11:45
Olvasási idő 0:49
Masszi-Rigó Csilla

Bulizók sodródtak a Dunába az Erzsébet hídnál

TÁRSADALOM BALESET BUDAPEST DUNA

Afterpartizókat sodort a Dunába az Ördög-árokból kizúduló csapadékvíz az Erzsébet hídnál.

A rendőrség csütörtök hajnali 3 órakor kapott egy bejelentést arról, hogy többen is a vízbe sodródtak az Erzsébet híd budai oldalán található Ördög-árok kifolyónál – írja a Police.hu.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését, míg a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a parton folytatták a kutatást. Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből.

A mentők három embert vittek kórházba, az incidens során azonban senkinek nem veszett nyoma. A rendőrségi beszámolók és a tanúk szerint az Ördög-ároknál zenés rendezvényt tartottak, az ott kiömlő esővíz pedig elsodorta a bulizókat. 

A Bors információi szerint a bulizók egy része magában a szennyvízcsőben ücsörgött, így őket elemi erővel érte az áramló víztömeg, amely a Dunába sodorta őket. A sérülteket a part menti szikláknak és éles köveknek lökte az árhullám.

A lap értesülései szerint a bulizók a helyszínen arról értesítették a rendőröket, hogy három társuknak nyoma veszett, azonban hamar kiderült, hogy az érintettek nem a Dunába sodródtak, hanem elfáradtak, ezért már a baleset előtt hazamentek.

Fiatalokat sodor az esővíz a Dunába az Erzsébet hídnál
A baleset az Erzsébet híd budai oldalán történt. Forrás MTI/ Hegedüs Róbert

A történteket a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, a körülmények tisztázása érdekében a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.