2024.8.9 13:03
Olvasási idő 1:02
Krajnyák Petra

Kiengedték Simsik Cynthia feltételezett gyilkosát

SPORT GYILKOSSÁG KÉZILABDA SIMSIK CYNTHIA SZLOVÁKIA

A 31 éves, kétgyermekes kézilabdázó megölésével vádolt Cs. György az elmúlt időszakot vizsgálati fogságban töltötte, azonban fellebbezése nyomán azonnali hatállyal szabadlábra helyezték.

Megszüntette a bíróság Cs. György előzetes letartóztatását, akit gyilkossággal gyanúsítanak a nagymegyeri családi házban holtan talált Simsik Cynthia ügyében, számolt be az Új Szó.

A Szlovák Köztársaság Hírügynöksége (TASR) szerint a döntést azután hozta meg a Nagyszombati Kerületi Bíróság, hogy a gyanúsított panasszal élt a járásbíróság előzetes letartóztatást elrendelő határozata ellen.

Kiemelt tartalom
Rács mögött indul eljárás Simsik Cynthia kézilabdázó feltételezett gyilkosa ellen Rács mögött indul eljárás Simsik Cynthia kézilabdázó feltételezett gyilkosa ellen 2024.7.26 13:35

„A Nagyszombati Kerületi Bíróság megszüntette a Nagyszombati Járásbíróság határozatát, amely ellen fellebbezett a gyanúsított, és elrendelte azonnali szabadlábra helyezését” – jelentette be Katarína Lovasová, a kerületi bíróság helyettes szóvivője.

A Nagyszombati Kerületi Ügyészség álláspontja szerint az őrizetbe vételre irányuló kérvény benyújtásakor rendelkezésre álló dokumentumokból kiderült, hogy a gyanúsított július 22-én 11 óra 55 perckor történt őrizetbe vételéig semmilyen kényszerítő eszköz alkalmazására nem volt szükség.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított a kihallgatás során csak az ügyvédje megérkezése után kezdett a kényszerítő eszközök alkalmazásába. A vádlott ügyvédje szerint azonban védence személyi szabadságát már azelőtt korlátozták, hogy arra a hatóságok jogosultak lettek volna.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a kézilabdázó holtteste egy műanyag zsákba csavarva került elő július 22-én abból a nagymegyeri családi házból, amelyben a párjával és gyerekeivel élt. Mire a holttest előkerült, Simsik Cynthia már napok óta nem élt. A férfi szándékosan vezethette félre a keresőcsapatot, a nő apja ugyanis az otthonukban kereste először a lányát, miután kapott egy üzenetet, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének – az apa azonban szinte biztos abban, hogy ezt nem az ő gyereke írta.

Kiemelt tartalom
Szlovák lapok: Műanyag zsákba csavarva találhatták meg Simsik Cynthia kézilabdázó holttestét Szlovák lapok: Műanyag zsákba csavarva találhatták meg Simsik Cynthia kézilabdázó holttestét 2024.7.22 17:44

A bizonyítékok alapján gyilkosság különösen súlyos bűncselekménye miatt indult büntetőeljárás a 44 éves férfi ellen. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti.