2024.7.22 17:44
Olvasási idő 2:37
Kovács M. Dávid

Szlovák lapok: Műanyag zsákba csavarva találhatták meg Simsik Cynthia kézilabdázó holttestét

SPORT ELTŰNÉSEK KÉZILABDA SIMSIK CYNTHIA SZLOVÁKIA
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Az apa nyilatkozata alapján több szlovák lap is arról ír, hogy a hét magyar csapatban is játszó Simsik Cynthia holtteste műanyag zsákba tekerve került elő egy nagymegyeri családi házból. A sportoló élettársa szándékosan vezethette félre a keresőcsapatot.

A Startitup szlovák hírportál értesülése szerint műanyag zsákba vagy fóliába tekerve találták meg a 31 éves korában elhunyt Simsik Cyntia holttestét egy nagymegyeri családi házban.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a kézilabdázó múlt hét óta nem adott életjelet magáról, a szlovák lapokban megjelent információk szerint eltűnését múlt szerdán jelentette egyik hozzátartozója a rendőrségen. Hétfőn előbb egy női kézilabdára szakosodott Facebook-oldal, majd a DVSC kézilabdarészlegének honlapja is megerősítette, hogy az ő holttestét találták meg a szlovákiai településen.

Kiemelt tartalom
Holtan találták Simsik Cynthia kézilabdázót, akit napok óta keresett a rendőrség Holtan találták Simsik Cynthia kézilabdázót, akit napok óta keresett a rendőrség 2024.7.22 13:23

A szlovák Startitup a helyszínen szólaltatta meg a sportoló édesapját, Simsik Tibort, aki elmondta: nemrég kapott egy hibátlan magyarsággal megírt üzenetet a lányától, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének, az apa szerint azonban nem úgy tűnt, mintha az üzenetet valóban a lánya írta volna. Ekkor azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő barátját találta, aki közölte vele, hogy a lánya nincs otthon, ezért közösen indultak a keresésére.

A kereséshez a polgárőrség is csatlakozott, a családdal együtt kutatták át az egész környéket. A rendőrök öt nappal később közölték az apával, hogy végül abban a házban találták meg a gyermeke holttestét, ahol már az első alkalommal kereste.

A Startitup információi szerint a nő ekkor már legalább öt napja halott volt, a holtteste műanyag zsákba csavarva került elő. Az édesapa szerint a lánya élettársa azt mondta a rendőröknek, hogy a nő felakasztotta magát, majd amikor ezt észrevette, megijedt, ezért leszedte őt, műanyag zsákba tekerte, majd a ház melletti aknába tette, később azonban inkább visszavitte a házba.

Az apa szerint a lánya már nem élt, amikor a férfin keresztül kereste, nagyjából öt méterre lehetett a holttestétől, amikor a barátja azt hazudta neki, hogy fogalma sincs, hol van. A Startitup értesülését több hírportál, többek között a magyar nyelvű Paraméter, a Bumm.sk és az Új Szó is átvette.

Szándékosan vezethette félre a keresőcsapatot

Az Új Szó a magyar és szlovák sajtóban megjelent hírek nyomán kapcsolatba lépett a Polgárőrség Szlovákia (Občianska stráž Slovenskej republiky) civil szervezettel, ahonnan Szedlák Krisztián azt a tájékoztatást adta, hogy őket csütörtök délután értesítették Simsik Cynthia eltűnéséről. Közlése szerint első körben az internetre tették fel, hogy egy eltűnt személyt keresnek, és bár a poszt rengeteg megosztást kapott, mintegy 250 ezer embert ért el, nem érkezett érdemi információ a hollétéről.

„Fizikailag is megkezdtük a keresést, ugyanis annyit tudtunk, hogy egy üzenetet küldött édesapjának, amiben az állt, hogy szeretne véget vetni az életének. Ebben az esetben a háztól (eltűnéstől) kb. egy kilométeres körzetben kezdtünk keresni. Az erdős részeket termodrónokkal is átvizsgáltuk“ – mondta Szedlák.

Szombaton az édesapa felvette velünk a kapcsolatot, hogy továbbra is segítsünk, akkor újra átvizsgáltuk a területet. Az élettársától kapott információk nem voltak valósak a véleményem szerint, nem foglalkoztunk vele, ezért teljes erőbedobással kerestük őt.

Arra a kérdésre, hogy tettlegesség áll-e a háttérben, Szedlák Krisztián nem tudott konkrétan válaszolni. Úgy fogalmazott: „Az élettársa azt állította, hogy a hölgy nincs otthon. Az első kérdésünk mindig az, hogy átnézték-e a házat, vagy átnézhetjük-e a házat. Ebben az esetben nem engedték, az élettárs azt mondta, átfésülte az otthonát a pincétől a padlásig, de nem talált semmit. Valószínűleg félrevezetett, és egész végig a házban volt a holttest.”

Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere a lapnak azt mondta: őt és a települést is megdöbbentette az eset, azonban egyelőre ők sem tudnak többet annál, mint ami a médiában megjelent az üggyel kapcsolatban.

Hét magyar csapatban játszott

Ahogy korábban írtuk, Simsik Cynthia Párkányban kezdte pályafutását, de a városnak csak felnőtt csapata volt, így fiatalként kevés játéklehetőséghez jutott.

Később tanulmányainak köszönhetően Budapestre és a Szent István SE Építőkbe került. Innen igazolta le a DVSC, később pedig a Dorog, a Szombathelyi Haladás, a Csurgó és a Komárom színeiben is kézizett. Simsik Cynthia magyarországi karrierje során 371 mérkőzésen összesen 1730 gólt dobott.

A Bors információi szerint ugyan élete nagy részét Magyarországon töltötte, ám az utóbbi időben Nagymegyeren élt második férjével és két gyermekével. Egy neve elhallgatását kérő, a családhoz közeli forrás szerint a sportoló és első gyermekének édesapja között megromlott a viszony, így mindkét gyermeket új párjával nevelte a településen.