2024.7.26 13:35
Olvasási idő 1:55
Kovács M. Dávid

Rács mögött indul eljárás Simsik Cynthia kézilabdázó feltételezett gyilkosa ellen

SPORT GYILKOSSÁG SIMSIK CYNTHIA SZLOVÁKIA

Vizsgálati fogságba került Simsik Cynthia élettársa, Cs. György, akit a kétgyermekes sportoló megölésével vádolnak. A meggyilkolt nő apja szerint a lánya lényegében cselédként élt a háztartásban.

Több mint kétórás tárgyalást követően a Nagyszombati Járási Bíróság pénteken vizsgálati fogságba helyezte Simsik Cynthia feltételezett gyilkosát, a 44 éves Cs. Görgyöt – számolt be a Nový Čas híre nyomán az Új Szó.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a kézilabdázó múlt hét óta nem adott életjelet magáról, ezért eltűntként keresték, a szlovák lapok információi szerint hétfőre virradóra azonban a holtteste egy műanyag zsákba csavarva került elő abból a nagymegyeri családi házból, amelyben a párjával és gyerekeivel élt.

Élettársát, Cs. Görgyöt négy nappal korábban vették őrizetbe, péntek délelőtt vizsgálati fogságba helyezéséről döntött a bíróság. A Noviny.sk oldalán megjelent videón jól látszik, hogy miközben a gyanúsítottat a tárgyalóterembe kísérték,  a kezében lévő dokumentumokkal igyekezett eltakarni az arcát, az újságírók kérdéseire sem válaszolt.

„A bizonyítékok alapján a nyomozó gyilkosság különösen súlyos bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást egy 44 éves férfi ellen, ha a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti” – közölte korábban a szlovák rendőrség.

Mire a holttest előkerült, Simsik Cynthia már napok óta nem élt. A férfi szándékosan vezethette félre a keresőcsapatot, a nő apja ugyanis az otthonukban kereste először a lányát, miután kapott egy üzenetet, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének.

Bár az apa szerint nem úgy tűnt, mintha az üzenetet valóban a lánya írta volna, azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő élettársát találta, aki közölte vele, hogy a lánya nincs otthon, ezért közösen indultak a keresésére.

A kereséshez a polgárőrség is csatlakozott, a családdal együtt kutatták át az egész környéket. A rendőrök öt nappal később közölték az apával, hogy végül abban a házban találták meg a gyermeke holttestét, ahol már az első alkalommal kereste.

Kiemelt tartalom
Holtan találták Simsik Cynthia kézilabdázót, akit napok óta keresett a rendőrség Holtan találták Simsik Cynthia kézilabdázót, akit napok óta keresett a rendőrség 2024.7.22 13:23

A kereséshez csatlakozó Polgárőrség Szlovákia nevében Szedlák Krisztián azt mondta: „Az élettársa azt állította, hogy a hölgy nincs otthon. Az első kérdésünk mindig az, hogy átnézték-e a házat, vagy átnézhetjük-e a házat. Ebben az esetben nem engedték, az élettárs azt mondta, átfésülte az otthonát a pincétől a padlásig, de nem talált semmit. Valószínűleg félrevezetett, és egész végig a házban volt a holttest.”

Az apa szerint a lánya cselédként élt a férfi mellett

Az áldozat édesapja, Simsik Tibor szerint a lánya párkapcsolatát az elmúlt időszakban veszekedések, pofonok és féltékenységi drámák jellemezték. Az RTL Híradónak elmondta: lánya élettársát nárcisztikus férfinak ismerte, szerinte az utóbbi időben szinte cselédként tartotta maga mellett a fiatal nőt.

Kiemelt tartalom
Szlovák lapok: Műanyag zsákba csavarva találhatták meg Simsik Cynthia kézilabdázó holttestét Szlovák lapok: Műanyag zsákba csavarva találhatták meg Simsik Cynthia kézilabdázó holttestét 2024.7.22 17:44

Simsik Cynthia ugyan élete nagy részét Magyarországon töltötte, ám az utóbbi időben Nagymegyeren élt második férjével és két gyermekével. Egy neve elhallgatását kérő, a családhoz közeli forrás szerint a sportoló és első gyermekének édesapja között megromlott a viszony, így mindkét gyermeket új párjával nevelte a településen.

Az apa azt mondta: lányuk előző kapcsolatából született 9 éves kisfiának pszichiáter segítségével már elmondták, hogy meghalt az anyukája, őt szeretnék örökbe fogadni, ahogy a tragikus kapcsolatból született négyéves kislányt is, aki a gyilkossággal gyanúsított férfi rokonaihoz került.

A gyilkossággal vádolt férfi korábban a Pénzügyi Hatóság (Finančná správa) bűnügyi hivatalának rendőreként dolgozott.