2024.8.8 11:51
Olvasási idő 1:23
Maier Péter

Tíz év börtönt kapott a brit krokodilszakértő, aki baszójátékokként emlegette szexuálisan abuzált kutyáit

KÖZÉLET ÁLLAT ÁLLATVÉDELEM ÁLLATVILÁG SZEXUÁLIS ERŐSZAK
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Bestialitás és állatkínzás miatt 10 év 5 hónap szabadságvesztésre ítélték Adam Britton brit zoológust, aki korábban a BBC és a National Geographic műsoraiban is közreműködött.

10 év és 5 hónap börtönbüntetésre ítélték Adam Britton brit zoológust Ausztráliában, miután beismerte, hogy több kutyát is szexuálisan abuzált. Az 53 éves, a BBC és a National Geographic által készített műsorokban is feltűnő krokodilszakértőt 56 bestialitással és állatkínzással kapcsolatos vádpontban találták bűnösnek.

Britton hosszú éveken át büntetlenül és észrevétlenül gyötörte az általa örökbe fogadott kutyákat, egészen egyszerűen „baszójátékoknak“ nevezte őket. A BBC által átnézett dokumentumok szerint a zoológus 42 kutyát kínzott meg, közülük 39 állat el is pusztult a kezei alatt. Az akták csak a letartóztatását megelőző 18 hónapban elkövetett bűncselekményeit részletezik, de így is több mint 90 oldalt töltenek meg.

Adam Britton
Adam Britton Forrás New York Post / YouTube

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a zoológus a BBC Élet hidegvérrel (Life in Cold Blood) című természetfilmjének forgatása alatt Sir David Attenborough-t is vendégül látta a birtokán. Brittont végül 2022 áprilisában tartóztatták le. A bírósági dokumentumok szerint „szadista szexuális érdeklődést“ táplált az állatok iránt, hasonló gondolkodású személyekkel folytatott üzenetváltásaiból derült ki, hogy 13 éves korában már lovakat molesztált.

Gyerekként szerettem szadizni az állatokat, de ezt elfojtottam. Az elmúlt években újra kiengedtem, és most már nem tudok leállni. De nem is akarok :)

– írta az egyik üzenetben.

A bíróság szerint Britton a Gumtree Australia oldalt (az itthon is ismert internetes piacterek ausztrál változata) használta arra, hogy az ország északi részén fekvő Darwin régiójában háziállat-tulajdonosoktól újabb és újabb kutyákat fogadjon magához. Az oldalt direkt úgy állította be, hogy amint valaki elajándékozna egy kutyát, arról értesítést kapjon, majd a gyanútlan gazdákkal baráti kapcsolatot kezdett kialakítani. Britton felesége állítása szerint semmit nem tudott férje devianciájáról.

Britton ügyvédje azzal védekezett, hogy a zoológus a bűncselekményeket egy olyan rendellenesség hatására követte el, amely „intenzív, atipikus szexuális érdeklődést“ vált ki. A férfi levélben kért elnézést a nyilvánosságtól, amelyet szintén az ügyvédje olvasott fel. „Mélységesen sajnálom mindazt a fájdalmat és a traumát, amelyet ártatlan állatoknak, majd ezek eredményeként a családomnak, a barátaimnak és a közösség tagjainak okoztam“ – fogalmazott. Hangsúlyozta: a családja nem tudott a bántalmazásokról, semmilyen módon nem volt bennük érintett.

A BBC cikke szerint a már letöltött idővel együtt Britton 2028 szeptemberében feltételesen szabadlábra helyezhető, viszont élete végéig eltiltották attól, hogy bármilyen emlősállatot birtokoljon.