2023.9.26 15:48
Olvasási idő 0:54
Szécsi Krisztián

David Attenborough műsorában is szerepelt a krokodilszakértő, aki több mint 40 kutyával folytatott szexuális együttlétet

KÖZÉLET ÁLLAT ÁLLATVÉDELEM ÁLLATVILÁG
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Adam Britton „baszójátékoknak“ nevezte a hozzá került kutyákat. A férfi maga vallotta be gaztetteit.

Egy brit zoológus több mint 40 kutyával – köztük saját kedvenceivel, Ursával és Bolttal – folytatott szexuális együttléteket ausztrál állatmenhelyén, írja a BBC, miután hétfőn az ügyészek ismertették az ellene felhozott vádakat egy ausztrál bíróságon.

Az 51 éves Adam Britton 2014-től egészen 2022 tavaszáig büntetlenül fajtalankodott az általa „megmentett “ kutyákkal, melyeket egészen egyszerűen „baszójátékoknak“ nevezett. Az észak-ausztráliai Charles Darwin Egyetem akadémikusa, aki egykor a legendás tévés David Attenborough-t is vendégül látta saját otthonában a BBC Élet hidegvérrel (Life in Cold Blood) című természetfilmjének forgatása alatt, 39 ilyen kutyát kínzott halálra egy általa kialakított „kínzószobában“, ahol fel is vette ezeket az aktusokat, melyeket később feltöltött az internetre.

Britton megannyi produkción dolgozott együtt a BBC-vel és a National Geographickel, bírósági tárgyalásán pedig a lehető legnyugodtabban mesélt gaztetteiről. Britton ügyének részletei annyira szörnyűek és „groteszkek“, hogy Michael Grant főbíró végül felszólította a tárgyaláson résztvevőket és a biztonsági személyzetet, hogy hagyják el az üléstermet.

Kiemelt tartalom
Veszélyben az állatkísérlet-mentes Body Shop: hogyan jutott Angliában csőd közelbe egy hippi álmából kinőtt milliárdos üzlet? Veszélyben az állatkísérlet-mentes Body Shop: hogyan jutott Angliában csőd közelbe egy hippi álmából kinőtt milliárdos üzlet? 2024.3.5 19:11

A bíróság szerint Britton a Gumtree Australia oldalt (az itthon is ismert internetes piacterek ausztrál változata) használta arra, hogy az ország északi részén fekvő Darwin régiójában háziállat-tulajdonosoktól újabb és újabb kutyákat fogadjon magához.

Az oldalt direkt úgy állította be, hogy amint valaki elajándékozna egy kutyát, arról értesítést kapjon, majd a gyanútlan gazdákkal baráti kapcsolatot kezdett kialakítani.

Britton felesége állítása szerint semmit nem tudott férje devianciájáról. Britton szeptember végén az ausztráliai Északi Terület Legfelsőbb Bíróságán 47 rendbeli állatkínzás vádjában bűnösnek vallotta magát.