2024.8.7 16:11
Olvasási idő 0:45
Szécsi Krisztián

Erre a 10 streamelhető filmre kattantak a magyarok 2024 első felében

FILMEK + SOROZATOK FILMEK MAX NETFLIX STREAMING

A Magyar Filmadatbázis listába szedte, hogy az itthon is elérhető streamingplatformok felhozatalából melyik filmeket szerették legjobban a magyarok az idei év első felében.

A Magyar Filmadatbázis egy tízes listán gyűjtötte össze, hogy mik voltak a legfelkapottabb filmek a streamingplatformokon a magyar nézők körében 2024 első felében.

Bár az első három helyen mozifilmek – Dűne 2, a Godzilla x Kong és az Oppenheimer – végeztek, az elemzés alapján összeállított tízes streaming listán fele-fele arányban oszlanak meg az original és a moziból streamingre került filmek.

Az összesítésből kiderül, hogy az akció és a sci-fi dominált, valamint a tízből a legtöbb, négy film a Netflixen látható. Ha csak az original streamingre készült volna a lista, a tízből nyolc helyet a Netflix vitt volna.

A magyarok kedvence az év első felében a Maxon bemutatott Dűne 2 volt, 80 százalékos értékeléssel. A második legjobbnak tartott film a szintén a Max kínálatában található Godzilla x Kong, mely szintén a mozikban debütált, a harmadik legfelkapottabb alkotásnak pedig Christopher Nolan rendezése, a SkyShowtime-on sugárzott Oppenheimer bizonyult.

Magyar film nem került fel a listára, de a Lefkovicsék gyászolnak rendkívül pozitív értékeléseket kapott a Mafab sajtóközleménye szerint.

A teljes lista:

  1. Dűne 2
  2. Godzilla x Kong
  3. Oppenheimer
  4. Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley
  5. A hercegnő és a sárkány
  6. Majmok bolygója: A birodalom
  7. Megfojtott virágok
  8. Országúti diszkó
  9. Rebel Moon
  10. Atlas