2024.8.2 10:26
Olvasási idő 1:08
Krajnyák Petra

Till Tamás édesapja nem tudja, hogy az-e a jobb, hogy meglett a fia holtteste, vagy ha inkább soha nem kerül elő

KÖZÉLET BŰNÜGY GYILKOSSÁG MEGTÖRTÉNT BŰNÜGYEK TILL TAMÁS

Till Tamás 24 éve biciklivel indult el otthonról, szülei ekkor látták utoljára. A rendőrség a héten jelentette be, hogy egy bajai tanyán találták meg a 11 évesen eltűnt gyermek holttestét. Édesapja, Till Mátyás szerint még vannak nyitott kérdések.

„Vannak még nyitott kérdések, ezt még meg kell emésztenünk“ – mondta Till Mátyás 24 évvel ezelőtt eltűnt fia holttestének megtalálása után a 24.hu-nak. Állítása szerint feleségével soha nem adták fel a reményt, hogy egyszer majd élve megtalálják 2000. május 28-án eltűnt gyermeküket. 

A portálnak úgy fogalmazott: az elmúlt 24 évben minden egyes napjuk a fiuk kereséséről szólt, ezért most rengeteg érzés kavarog benne, jelenleg nem tudja eldönteni, hogy megnyugvást hoz majd fia maradványainak megtalálása, vagy jobb lett volna, ha nem kerül elő.

Két napja tudtuk meg a feleségemmel, hogy megtalálhatták Tamás maradványait. Hallottuk, hogy sajtótájékoztatót tartottak ma az ügyben, de hivatalosan még nem tájékoztattak bennünket a fejleményekről

– mondta Till Mátyás, aki a hivatalos tájékoztatásig egyelőre nem kíván többet nyilatkozni az ügyben.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, az akkor 11 éves fiúnak Baján veszett nyoma, ahol éppen gyerek- és repülőnapot tartottak. Tamás biciklizni indult, ám sosem tért haza, a hatóságok pedig megfelelő mennyiségű bizonyíték vagy holttest híján nyitva hagyták a gyermek aktáját.

Kiemelt tartalom
Megtalálták a 11 évesen eltűnt Till Tamás holttestét Megtalálták a 11 évesen eltűnt Till Tamás holttestét 2024.8.1 10:48

A szülők már az eltűnés napján értesítették a rendőrséget, ők azonban eleinte nem vették komolyan az ügyet: azt sejtették, a fiú csak elcsavargott, így hamarosan hazakerül, pedig akkor, 2000-ben – mivel az eltűnt még nem töltötte be a 14. életévét – a rendőrségnek kötelessége lett volna azonnal keresést indítania.

Az áttörés mostanáig váratott magára: a rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy egy bajai tanya melléképületében, a beton alatt Till Tamás holttestére bukkantak. A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, de eddig még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu megkeresésére közölte: az ügy felderítési szakban van, folyamatos az együttműködés a rendőrség és az ügyészség között, de a nyomozás érdekei miatt ennél több információ nem adható az ügyben.