2024.7.17 13:54
Olvasási idő 1:21
Szécsi Krisztián

Azahriah az Exit fesztiválon: Sikerült balfaszokat felvenni a menedzsmentbe

ZENE AZAHRIAH KONCERT

Az énekes technikai problémába ütközött a szerbiai fellépése alatt, kínos közjáték szakította meg az újvidéki koncertet.

Azahriah július 12-én, pénteken, lépett fel először Szerbiában a vajdasági Exit fesztiválon, ahol zenekarával a szlovén eurovíziós induló, a Joker Out, illetve az utánuk következő Black Eyed Peas előtt melegítette be a közönséget, ám körülbelül a koncert negyedénél leállt a fellépés.

A Lángoló már a fellépés másnapján megírta, hogy a kizárólag magyarul konferáló előadó annyira felbosszantotta magát azon, hogy nincs rendesen beállítva a gitárja, hogy levonult a színpadról, majd miután visszatért többször is bocsánatot kért, hogy így kell őket látniuk az újvidéki közönségnek.

A Fókusz kedd esti összeállításában bejátszott felvétel szerint az eleve késéssel érkező Azahriah a koncert közben sörözni küldte az embereket, majd azt ígérte, hogy 10-15 perc múlva folytatódik a buli. 

Akármennyire próbálkoznak Geriék (Tóth Gergely – Supermanagement, Blind Myself) mindent megtenni, hogy professzionális ellátásban részesüljek minden koncerten, így is sikerült balfaszokat felvenni a menedzsmentbe, akik nem tudják egy koncert előtt beállítani nekem azt a gitáron, amit kell, úgyhogy most én fogom ezt megcsinálni

– mondta a kellemetlen közjáték közben Azahriah.

A technikai problémák elhárítása után az énekes bocsánatot kért a közönségtől, amiért nem ment zökkenőmentesen a szerbiai debütálás, illetve azt is jelezte, hogy reméli, nem kezd majd el a TikTokon terjedni a koncert elején megejtett monológja.

@tivadarh#Azahriah#paulsonati#azahriahkoncert#exit#exitfestival#beszólás#fyp#fypage#concert#festival#party#partyon Azahriah baki, beszólás. Te ott voltál? Hogy reagáltál volna?#CapCut♬ eredeti hang - Tivadar

Közel 190 milliós osztalékot vett ki a cégéből

Egyébként épp egy nappal az újvidéki fellépés előtt került fel az énekes Geminia Kft. nevű cégének 2023-as pénzügyi beszámolója az Elektronikus Beszámoló Portálra. A 24.hu cikke szerint a cégnek továbbra is Baukó Attila a tulajdonosa és az ügyvezetője is egyben.

Az ott elérhető adatok szerint a 2022 júniusában alapított cég a tavalyi évet 304 millió forintos bevétellel zárta, 241 milliós adózott eredménnyel, melyből végül 188 millió forintnyi osztalékot vehetett ki.

Azahriah korábban Friderikusz Sándor podcastjében mesélt a pénzhez való viszonyáról:  úgy fogalmazott, nincs impulzusa elkölthetni azokat az összegeket, amiket a zenéjével keres. „Ez nekem olyan mennyiségű pénz – nyilván meg se közelíteni az igazi gazdagokat –, hogy nem tudom már mire költeni“ – mondta.