2024.7.17 9:11
Olvasási idő 0:46
Szécsi Krisztián

Jack Black egy rosszul elsült Trump-poén miatt lemondta a Tenacious D koncertjeit

ZENE DONALD TRUMP JACK BLACK POLITIKA TENACIOUS D

A viccet zenésztársa, Kyle Gass sütötte el, ami így a zenekar éppen futó világkörüli turnéjába került. Volt olyan ausztrál politikus, aki a poén miatt egyenesen kitoloncoltatná a zenekart Ausztráliából.

Jack Black kedden az Instagram-oldalán jelentette be, hogy Tenacious D nevű vicczenekara lemondta aktuális turnéjának maradék koncertjeit, miután a duó másik tagja, Kyle Gass egy ausztrál fellépésen viccet csinált a múlt heti Trump-merényletből.

„Legközelebb ne hibázzátok el Trumpot!“ – fogalmazta meg születésnapi kívánságát Gass, akit Black a színpadon köszöntött fel az együttes Sydney-ben adott vasárnapi koncertjén.

A kijelentéséről készült felvételek hamar végigsöpörtek a világhálón, az ausztrál szélsőjobboldali politikus, Ralph Babet szenátor például azt követelte, hogy a zenekart  a poén miatt toloncolják ki Ausztráliából.

@thetelegraph The comedy rock duo Tenacious D — made up of Jack Black and Kyle Gass — has canceled the rest of their tour after Gass’ remarks about the assassination attempt on Donald Trump | Credit: Dark_hive/TikTok #donaldtrump#jackblack#kylegass♬ original sound - The Telegraph

„A vasárnapi műsorban elhangzottak teljesen váratlanul értek. Soha nem helyeselném a gyűlöletbeszédet, és soha nem bátorítanám a politikai erőszak semmilyen formáját. Hosszas mérlegelés után már nem érzem helyénvalónak a Tenacious D turnéjának folytatását, és minden jövőbeli kreatív tervemet felfüggesztem. Hálás vagyok a rajongóknak a támogatásukért és a megértésükért“ – írta Black a közleményben.

A duó idén ősszel már az Egyesült Államokban folytatta volna turnéját, amit így – ki tudja meddig – most félre kell tenni.