2024.7.12 16:14
Olvasási idő 0:44
Krajnyák Petra

Lezuhant egy nő a Balaton Sound óriáskerekéről

KÖZÉLET BALATON BALATON SOUND BALESET

A fesztivál utolsó napján esett le a már üzemen kívüli óriáskerékről egy nő, akit a helyszínen azonnal elláttak, majd kórházba szállítottak. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult nyomozás.

A 24.hu információi szerint vasárnap hajnalban lezuhant egy nő a Balaton Sound fesztivál területén álló óriáskerékről. Az információt a Somogy Vámegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata erősítette meg a lapnak.

A lap megkeresésére elárulták: az esettel kapcsolatban a Siófoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Mivel az eljárás jelenleg is folyamatban van, a hatóság további tájékoztatást nem adott.

A fesztivál sajtófőnöke, Vető Viktória a Hvg.hu megkeresésére közölte:

A fesztivál utolsó napján, hajnal 4 óra körül, az akkor már üzemen kívül helyezett óriáskerékről leesett sérülthöz riasztották a Sound mentőszolgálatát. A közelben állomásozó mentősök azonnal a helyszínre érkeztek, a sérültet ellátták, és stabil állapotban kórházba szállították. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, ebben a szervezők maximálisan együttműködnek, és bíznak a sérült mihamarabbi felgyógyulásában.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta: a fesztivál négynapos időszakában a rendezvényen az ambulancia és a mentőegységek a tavalyi évhez képest kevesebbszer, összesen 229 esetben nyújtottak segítséget főleg kisebb sérülések, rosszullétek miatt.

Kiemelt tartalom
Bar Lola: Budapesten kaphatunk egy falatot egy már bezárt, de rajongott balatonfüredi étterem ízeiből Bar Lola: Budapesten kaphatunk egy falatot egy már bezárt, de rajongott balatonfüredi étterem ízeiből 2024.6.22 10:15

Mint mondta, összesen 28 beteget szállítottak kórházba, köztük egy súlyosan sérült nőt is, a szóvivő arra azonban nem tért ki, hogy ő esett-e le az óriáskerékről.