2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Arcok
Szöllősi Anna
2022.12.23 18:21
Olvasási idő  1:07

„K*rvára nem voltam kövér“ – Kate Winslet karrierjét végigkísérte a body shaming

Kate Winslet szerint a body shaming, vagyis a testszégyenítés a bántalmazás határát súrolja.

Szöllősi Anna
2022.12.23 18:21 Olvasási idő  1:07
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

 

A most 25 éves Titanic-film berobbanásakor egyesek meg voltak róla győződve, hogy a színésznő az oka annak, hogy Leonardo DiCaprio karaktere, Jack meghalt. Az furcsa elképzelés a film azon jelenetére utal, amikor Rose egy ajtón lebegett az óceánban, miközben Jack annak oldalába kapaszkodott, és gyakorlatilag halálra fagyott a vízben. A rajongók azt sugallták, ha Rose soványabb lett volna, Jack is elfért volna az ajtón, és nem halt volna meg az 1997-es kasszasikerben.

 

Úgy tűnik, túl kövér voltam... Miért voltak ilyen gonoszak velem? K*rvára nem voltam az

 

– reagált Winslet több mint 20 év után a Happy Sad Confused podcastban, és hozzátette: azt kívánja, bárcsak foglalkozott volna akkoriban az aljas megjegyzésekkel.

 

„Azt mondanám az újságíróknak, hogy ne merészeljenek így bánni velem. Egy fiatal nő vagyok, a testem változik, így is bizonytalan vagyok, rettegek, ne tegyék ezt még nehezebbé, mint amilyen már most is.“

 

Ez zaklatás, és szerintem a bántalmazás határát súrolja.

 

Nem ez az első eset, hogy Winsletnek body shaminggel kell megküzdenie a karrierje során. Az Oscar-díjas színésznő az év elején egy interjúban elmondta, hogy fiatalon, színitanodás korában azt mondták neki, be kell érnie a „kövér lány“ szerepekkel, később pedig az ügynökétől kérdezgették rendszeresen, hogy éppen hány kiló. 

Pont került a végére

Ami a Titanic hírhedten vitatott befejezését illeti, James Cameron rendező nemrég bejelentette, hogy tudományos vizsgálatot végeztek annak bizonyítására, hogy Jack és Rose nem élhette volna túl, ha együtt úsznak a rögtönzött tutajon. 

„Alapos elemzést végeztünk egy hipotermia szakértővel, aki reprodukálta a tutajt a filmből. Fogtunk két kaszkadőrt, akiknek a testtömege megegyezett Kate és Leo testtömegével, szenzorokat helyeztünk el rajtuk, jeges vízbe tettük őket, és különböző módszerekkel teszteltük, hogy vajon túlélhették-e volna. A válasz egyértelmű: kizárt volt, hogy mind a ketten élve megússzák.“

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: variety.com Thumbnail:  GettyImges / Mike Marsland
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában arcok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra