A cikk a Live Nation megbízásából készült.
2024.7.4 12:58
Olvasási idő 1:06

„Egyetlen ponton sem tudod megjósolni, mi következik” – Magyarországra jön Ski Mask The Slump God

ZENE AKVÁRIUM KLUB BUDAPEST KONCERT ZENE

Július 10-én, jövő szerdán, Budapestre látogat a floridai szójátékos, Ski Mask The Slump God. A folyamatosan új dalokkal jelentkező előadó az Akvárium Klub NagyHalljában adja első önálló magyarországi koncertjét.

Ski Mask The Slump God 2015-ben bukkant elő Dél-Florida legsötétebb bugyraiból, majd 2018-as debütáló lemezével hamar a Pitchfork Top 200-as listájának hatodik helyén találta magát.

A Stokeley album előtt is több nagysikerű mixtape hozta be a köztudatba a Ski Mask The Slump God nevet, 2018 után pedig több single és egy újabb mixtape is bekerült a diszkográfiába.

Legutóbb májusban hallatott magáról Headrush című dalával. Első magyarországi útján a Suicideboys felvezetéseként állt színpadra tavaly, de idén júliusban már saját jogon érkezik hozzánk.

Ski Mask The Slump God Budapesten koncertezik
Forrás Ski Mask The Slump God


Ski Mask The Slump God következetesen feszegeti a hiphop határait lírai ügyességével, ritmikai kiszámíthatatlanságával és elit szójátékával. Ritka raperőnek vallja magát, aki a kategóriákkal és korszakokkal dacolva, magas szinten, bocsánatot soha nem kérő hozzáállásával fontos szereplője a hiphopszíntérnek.


Már debütáló lemeze előtt öt platina kislemezt jegyzett, a Catch Me Oustide, a Take A Step Back, a Nuketown, a Babywipe és a Foot Fungus mellett kétszeres platinalemez címet kapott a Faucet Failure is.


Ski Mask The Slump God rengeteg együttműködésben is részt vett, Lil Yachty, a Higher Brothers, Denzel Curry, J. Cole, és a néhai XXXTentacion neve is feltűnik a featek listáján. 2020-as, Burn The Hoods című szerzeménye újabb kritikai sikernek örvendett, nem sokkal később pedig túljutott a 3 milliárd lejátszáson is, ami azóta is egyre csak növekszik.

A Pitchfork az első lemezéről azt írta: „Stokeley című debütáló stúdióalbumának hallgatása izgalmas, mert egyetlen ponton sem tudod megjósolni, hogy mi következik; az energia az egyetlen állandó.”


Ezt az energiát kapják meg élőben július 10-én a magyar rajongók is. A kiszámíthatatlan dalok mellett kiszámítható, ütős hangulattal találkozhat mindenki az Akvárium Klubban. Ha te sem hagynád ki az élményt, még nincs késő, szerezd be jegyedet a Live Nation oldalán.