2024.7.4 9:41
Olvasási idő 0:49
Masszi-Rigó Csilla

A párizsi katakombákban ad koncertet a Queens of the Stone Age

ZENE FRANCIAORSZÁG KONCERT PÁRIZS PÁRIZSI KATAKOMBÁK QUEENS OF THE STONE AGE ROCK ZENE

Egyelőre nem tudni, mikor lép fel a titokzatos, évszázados történelemmel rendelkező helyen az együttes, de az biztos, hogy ez lesz a valaha volt egyik legkülönlegesebb koncert.

A párizsi katakombákban ad koncertet a Queens of the Stone Age, jelentette be Josh Homme, a zenekar frontembere a Hellfest fesztivál sajtótájékoztatóján.

Az együttes ezzel egyedülálló lehetőséget kapott, a katakombákban ugyanis eddig még egy ismert zenekar sem adott koncertet. Igaz, a helyszínt sem volt egyszerű megszerezni, Homme elmondása szerint 18 évet várt arra, hogy engedélyt kapjanak a katakombás fellépésre.

a párizsi katakombákban ad koncertet a Queens of The Stone Age
Josh Homme, a Queens Of The Stone Age alapítója. Forrás Roberto Ricciuti/Redferns

A koncert pontos dátumáról egyelőre nem nyilatkoztak a zenekar tagjai, annyit viszont már lehet tudni, hogy a fellépést élőben is közvetíteni fogják, a járatok mérete miatt ugyanis jegyet valószínűleg csak korlátozott számban lehet majd váltani.

Mint ismert, Párizs alatt egy közel 300 kilométer hosszú, zegzugos alagútrendszer húzódik, amely mintegy hatmillió ember földi maradványait őrzi. A járatrendszer elődjei azok a kőbányák voltak, amelyekből a város építéséhez szükséges követ bányászták. A holtak sírhelyévé csak a 18. században vált, amikor a helyi köztemetők már annyira megteltek, hogy a halottak maradványait a föld alatt kialakított alagútrendszerben kezdték el felhalmozni.

A katakombák egy nagyon kis szelete, egy csupán másfél kilométeres szakasz, turistaként is látogatható, a járatrendszer többi részébe azonban tilos és életveszélyes a belépés. Egy magyar férfi, Lendér Norbert ennek ellenére többször is megfordult odalent, majd az odalent látottakról és a katakombarendszer veszélyeiről a Refresher Magyarországnak is mesélt. A vele készült interjúnkatt itt olvashatjátok:

Kiemelt tartalom
Sátánista szertartások, vad bulik és hegyekben álló emberi csontok – interjú a párizsi katakombák magyar kalandorával Sátánista szertartások, vad bulik és hegyekben álló emberi csontok – interjú a párizsi katakombák magyar kalandorával 2023.2.27 17:45