2024.6.28 15:01
Olvasási idő 0:40
Kovács M. Dávid

Nyilvánosságra hozták Shifty Shellshock halálának okát

ZENE CRAZY TOWN DROG EGYESÜLT ÁLLAMOK HALÁL KÁBÍTÓSZER SHIFTY SHELLSHOCK

A Crazy Town frontembere pályájának nagy része alatt drogproblémákkal küzdött, halálát túladagolás okozta.

Véletlen kábítószer-túladagolás okozta a Crazy Town nevű formáció éléről ismert Shifty Shellshock (polgári nevén: Seth Binzer) halálát, erősítette meg a zenekar menedzsere a People magazinnak.

„Halálát vényköteles gyógyszerek és utcai kábítószerek kombinációja okozta. Shifty igazi barát volt, aki nagyon szerette volna magát rendbe hozni, de sajnos senkinek nem voltak meg a megfelelő eszközei ehhez, engem is beleértve“ – fogalmazott.

Shifty Shellshock, a Crazy Town frontembere
Shifty Shellshock, a Crazy Town frontembere Forrás Christopher Polk / WireImage / Getty Images

A menedzser közleménye arra is kitér, hogy a frontember drogproblémái összefüggésben álltak a Crazy Town villámgyors, a Butterfly című dalnak köszönhető, ugyanakkor meg nem ugorható sikerével. (A szám nemcsak a zenekar, hanem egyúttal az ezredforduló egyik leghíresebb slágere is lett.)

Soha nem tudott tartós sikert elérni a függőségei kezelésében. Mindannyian próbáltuk segíteni neki ebben, de végül egytől egyig kudarcot vallottunk. Különben Shifty még mindig itt lenne velünk.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a Crazy Town 49 éves énekesét június 24-én, hétfőn, holtan találták Los Angeles-i otthonában. Binzer kábítószer-problémái széles körben ismertek voltak (legnagyobb mumusának a kokaint tartotta), még a Celebrity Rehab és a Sober House című műsorokban is szerepelt.

Kiemelt tartalom
Meghalt Shifty Shellshock, a Crazy Town frontembere Meghalt Shifty Shellshock, a Crazy Town frontembere 2024.6.25 13:00