2024.6.25 13:00
Olvasási idő 1:26
Kovács M. Dávid

Meghalt Shifty Shellshock, a Crazy Town frontembere

ZENE CRAZY TOWN EGYESÜLT ÁLLAMOK GYÁSZ SHIFTY SHELLSHOCK

A "Butterfly" című sláger 49 éves énekesét több amerikai forrás szerint holtan találták Los Angeles-i otthonában.

49 éves korában meghalt Seth Binzer, azaz művésznevén Shifty Shellshock, az amerikai Crazy Town zenekar egyik alapítója és frontembere, írja több amerikai lap, miután egy hivatalos felületen az ő nevével és születési dátumával jelent meg egy gyászjelentés.

Az énekest az orvosszakértő szerint június 24-én, hétfőn, holtan találták Los Angeles-i otthonában. Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, semmilyen további részlet nem ismert.

Shifty Shellshock, a Crazy Town frontembere
Shifty Shellshock, a Crazy Town frontembere Forrás Markus Cuff / Getty Images

Seth Binzer 1995-ben Bret "Epic" Mazurral együtt, The Brimstone Sluggers néven alapította a Crazy Town elődjét. A zenekar The Gift of Game című debütlemeze már Crazy Town név alatt jött ki 1999 novemberében, ezen szerepelt a Red Hot Chili Peppers Pretty Little Ditty című dalának felhasználásával készített Butterfly című szám is, ami aztán nemcsak a zenekar, hanem egyúttal az ezredforduló egyik leghíresebb slágere is lett.

Viszonylag beszédes, hogy a lemez első két single-je, a Toxic és a Darkside című számok lényegében megbuktak, sőt, az album keverése idején még Rust Epique gitáros is otthagyta a csapatot – az ő helyére érkezett Kraig Tyler. A Butterfly elképesztő sikere után a Crazy Town azonban a Red Hot Chili Peppers éppen aktuális turnéjának előzenekara lett. A második lemez Darkhorse címmel jelent meg 2002 novemberében, ám nem sokkal később a zenekar – többek között a Butterfly sikereit követő hatalmas nyomásra hivatkozva – feloszlott.

Seth Binzer 2004-ben aztán Happy Love Sick címmel jelentette meg első szólólemezét. Három évvel később a Crazy Town bejelentette, hogy újra összeáll, és Crazy Town is Back címmel már egy új albumon dolgozik, de ilyen névvel végül sosem hoztak ki lemezt. 2013-ban viszont The Brimstone Sluggers címmel tényleg kihoztak egy albumot. Mazur 2017-ben jelentette be, hogy kiszáll a csapatból, majd a lépése után Rick Dixon, Nick Diiorio és Kevin Kapler is távozott. Binzer ekkor döntött úgy, hogy a zenekar neve mellé odabiggyeszti az X-et, és az új név mellett (Crazy Town X) új felállással viszi tovább a projektet.

Az énekes pályájának nagy része alatt drogproblémákkal küzdött (legnagyobb mumusának a kokaint tartotta), még a Celebrity Rehab és a Sober House című műsorokban is szerepelt. 2012 márciusában kómába esett, ebből azonban hamarosan felébredt, így rövidesen a kórházból is kiengedték. Életében egyszer nősült, Melissa Clarkkal 2002-ben kötött házassága azonban 2011-ben válással ért véget, különböző kapcsolataiból három fia született.