2024.6.28 14:18
Olvasási idő 0:41
Kovács M. Dávid

Budapesti mozdonyok közt ad koncertet Nick Carter, a Backstreet Boys szexuális bántalmazással vádolt tagja

ZENE BACKSTREET BOYS BUDAPEST KONCERT MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK NICK CARTER

A Backstreet Boys énekese a Magyar Vasúttörténeti Parkban fog fellépni.

Miután korábban több nő is szexuális bűncselekmények miatt perelte be, a Backstreet Boys 44 éves énekese, Nick Carter bejelentette következő magyarországi fellépését.

Az egykor legendás fiúcsapat egyik legismertebb tagja a Who I Am címet viselő turnéja keretében tér vissza Magyarországra, ahol 2024. augusztus 1-jén a Magyar Vasúttörténeti Parkban fog koncertezni – ahol tavaly például Fatboy Slim is játszott.

Nick Carter, a Backstreet Boys tagja egy Las Vegas-i bíróságon 2023 márciusában.
Nick Carter, a Backstreet Boys tagja egy Las Vegas-i bíróságon 2023 márciusában. Forrás Bizuayehu Tesfaye / Las Vegas Review-Journal / Getty Images

A koncertsorozat tavaly októberben indult az Egyesült Államokban, majd több kanadai, illetve dél-amerikai állomás után idén Európát is célba vette. Carter márciusban egy sornyi koncertet jelentett be, ekkor azonban a budapesti állomás még nem szerepelt a felsorolásban.

A magyar szervezők egy pár napos szünetre csaptak le Carter menetrendjében: az énekes július 29-én még Barcelonában játszik, augusztus 2-án azonban már Bécsben lép fel, így – ha útba éppen nem is esik – pont kapóra jött neki egy budapesti koncert.

Mint ismert, a közelmúltban Nick Cartert három nő is szexuális bűncselekmények miatt perelte be, amelyeket állításuk szerint az előadó a kétezres években követett el. Carter nemcsak tagadta ezeket a vádakat, hanem rágalmazás miatt viszont is perelte őket, szerinte csak összeesküdtek ellene.