2024.6.23 10:48
Olvasási idő 0:37
Szöllősi Anna

Idén is megválasztották a világ legcsúnyább kutyáját

ÉLETMÓD ÁLLAT ÁLLAT ÖRÖKBEFOGADÁS KUTYA VERSENY

Wild Thang, egy nyolcéves pekingi palotakutya nyerte el a világ legcsúnyább kutyája címet 2024-ben.

A kaliforniai Petalumában megrendezett versenyen idén nyolc versenyző indult, többségük menhelyről örökbefogadott kutya. Az oregoni Coos Bayben élő Wild Thang korábban ötször vett részt a World's Ugliest Dog, azaz a Világ Legcsúnyább Kutyája versenyen, de ez az első év, hogy el is nyerte a címet – írta meg a BBC

Wild Thang különleges megjelenését egy kölyökkorban elkapott vírus, a szopornyica okozta, ami megakadályozta a fogainak növekedését, ezért kilóg a nyelve, emellett az egyik lábában izomzavar lépett fel.

Megválasztották a világ legcsúnyább kutyáját.
Forrás GettyImages / Justin Sullivan


Az 50 éve megrendezett verseny a holnapja szerint „azokat a tökéletlenségeket ünnepli, amelyek a kutyákat különlegessé és egyedivé teszik.“ A már hagyománnyá érett megmérettetés az örökbefogadás fontosságát hivatott hangsúlyozni, ahol a szervezők szerint nem az állatok kigúnyolása, hanem a csodálatos karakterek bemutatása a cél. 


A díjnyertes Wild Thang és gazdája, Ann Lewis 5000 dolláros (körülbelül 1,8 millió forint) jutalomban részesültek, emellett szerepelhetnek az NBC The Today Show című műsorában is. A második helyen egy 14 éves, kerekesszékes mopsz, Rome végzett.