A cikk az ASUS megbízásából készült.
2024.6.19 16:44
Olvasási idő 1:37

Tényleg megérkezett a laptopok új generációja

Tényleg megérkezett a laptopok új generációja
Forrás ASUS
TECH-TUDOMÁNY ASUS LAPTOP NOTEBOOK

Az új ASUS Vivobook S 15 a mesterséges intelligencia mellett egy kiváló mindenest ad a kezedbe.

A mesterséges intelligencia (AI) manapság már szinte megkerülhetetlen és egyébként évek óta a zsebünkben lapul az okostelefonok által. Idén azonban szőnyegbombázás-szerűen érkeznek a AI köré épülő bejelentések, a mobilok és online asszisztensek mellett pedig ajánlott odafigyelni a laptopok piacára, hiszen a klasszikus Windows-alapú gépek új korszakba lépnek.

Az új kor első üdvöskéje az ASUS Vivobook S 15, mely hazánkban elsőként prezentálja az úgynevezett „Copilot+ PC” koncepciót. Ezek a laptopok minden eddiginél hatékonyabb működést és fejlett AI képességeket ígérnek, de nézzük is meg, hogy a valóságban miről is van szó!

Forrás ASUS

Van tehát egy alig másfél kilós és másfél centi vékony, teljesen fém készülékházzal rendelkező klasszikus laptopunk, mely megfelel a MIL-STD 810H katonai szabványoknak tehát az egésznapos strapát könnyedén bírni fogja. Az sem véletlen, hogy a Vivobook széria az egyik legnépszerűbb itthon, a kiváló anyaghasználat mellett rengeteg csatlakozóval és egy gyönyörű, 15,6 hüvelykes, 3K 120Hz-es OLED kijelzővel is rendelkezik az ASUS újdonsága. Ezen a kijelzőn élmény a tartalomfogyasztás vagy éppen tartalomgyártás, hiszen utóbbi esetében az OLED panel színhűsége és képminősége kimagasló a hagyományos laptop kijelzőkhöz képest.

Kiemelt tartalom
Hatalmas teljesítmény és rengeteg báj: Itt az ASUS Zenfone 10 Hatalmas teljesítmény és rengeteg báj: Itt az ASUS Zenfone 10 2023.9.18 13:59

Az igazán nagy pluszt azonban a vadonatúj Qualcomm® Snapdragon® X Elite processzornak köszönhetjük, mely a megszokott Intel vagy AMD megoldásoktól teljesen eltérő platformra épül. Ennek rengeteg előnye van, hiszen azonos teljesítményleadás mellett sokkal kevesebb energiára van szüksége, ezáltal általános felhasználás mellett legtöbbször fel sem pörögnek a ventilátorok. A hatékonyabb működés valóban egésznapos üzemidőt ad a kezünkbe, hiszen 12 óra alatt akár egy egész évadot is ledarálhatunk kedvenc sorozatunkból a nélkül, hogy konnektor közelében lennénk.

Forrás ASUS

A háttérvilágításos magyar billentyűzet alatt rejlő lapka előnyei mellett a mesterséges intelligenciára fókuszálnak az új Copilot+ PC-k. A Microsoft által életre hívott Copilot asszisztens egy dedikált gombot is kapott és pillanatok alatt segít a pár alapanyagból való ízletes vacsoramenü összeállításában, de persze ennél jóval többre képes a mindennapok során vagy éppen egy-egy specifikusabb feladathoz gondosan briefelve.

Az információgyűjtésen át a kreatív alkotásig vagy a matekházi megfejtéséig tényleg rengeteg mindenre használhatod ezeket az eszközöket. Sőt, manapság már a munkahelyeken is egyre elfogadottabb a mesterséges intelligencia használata, de ott érdemes kiemelten figyelni az adatbiztonságra, mely szintén az új Copilot+ PC-k nagy előnye. Csak akkor kaphatja meg a Copilot+ PC jelzést egy laptop, ha bizonyos követelményeknek megfelel, ezek pedig garantálják, hogy a támogatott alkalmazások közvetlenül a gépen végezzék el a számításokat.

Kiemelt tartalom
Az ASUS ultrakompakt laptopja nem ismer határokat Az ASUS ultrakompakt laptopja nem ismer határokat 2023.9.11 16:02

Az ASUS Vivobook S 15 OLED minden eddiginél többet tesz érted, így ha éppen új laptopon töröd a fejed, akkor érdemes lecsapnod az egésznapos üzemidővel, elegáns külsővel és legmodernebb belsővel rendelkező ASUS újdonságra.