2024.6.18 10:25
Olvasási idő 1:09
Masszi-Rigó Csilla

Visszavonul Scooter Braun, Justin Bieber és Ariana Grande egykori menedzsere

ZENE ARIANA GRANDE JUSTIN BIEBER TAYLOR SWIFT

Az amerikai zeneipar egyik leghírhedtebb menedzsere már két éve nem dolgozik aktívan a szakmában, most azonban hivatalosan is bejelentette visszavonulását.

Scooter Braun már legalább két éve leállt azt olyan topénekesek és -előadók menedzselésével, mint Justin Bieber vagy Ariana Grande, 43 évesen azonban hivatalossá tette döntését, illetve kijelentette, nem dolgozik többé menedzserként.

Braun a bejelentéséről szóló, hétfőn kiadott közleménye szerint a jövőben a gyerekeire szeretne koncentrálni, illetve a Hybe America (a koreai Hybe amerikai leányvállalata) vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

Scooter Braun visszavonul
Scooter Braun és Justin Bieber 2015-ben. Forrás David M. Benett/Dave Benett/WireImage

A 2000-es években Braun a zeneipar egyik legsikeresebb vezetője lett, különösen miután 2008-ban felfedezte Justin Biebert a YouTube-on, de munkája során olyan előadókat is menedzselt, mint Demi Lovato, a Black Eyed Peas, Kanye West, David Guetta, Martin Garrix vagy Carly Rae Jepsen.

Scooter Braun nagy filantróp hírében áll, Kamala Harris és Hillary Clinton kampányát is támogatta, valamint alig két hét alatt szervezte meg a One Love Manchester elnevezésű jótékonysági koncertet, amin többek között a Coldplay, Katy Perry, Mac Miller és Miley Cyrus is fellépett, miután Ariana Grande 2017-es manchesteri koncertjén 22 ember vesztette életét egy terrortámadás következtében.

Scooter Braun visszavonul
Scooter Braun és Ariana Grande 2013-ban. Forrás Chelsea Lauren/AMA2013/Getty Images for DCP

Azonban az amerikai menedzser nem csak jótéteményei miatt került címlapokra. 2018-ban felvásárolta a Big Machine Record Group kiadót, ezzel pedig övé lett Taylor Swift első hat albumának minden joga is annak ellenére, hogy a két fél köztudottan nem ápol jó kapcsolatot egymással. Swift válaszreakcióként Taylor's version néven kezdte el újra kiadni saját dalait. Azóta a rajongók is inkább az újra felvett változatokat hallgatják a streamingplatformokon, az albumokat felvásárló harmadik cég, a 300 millió dollárt fizető Shamrock Capital pedig pórul járt, hiszen valószínűleg sosem térül meg az a pénz, amiért megvették az énekesnő lemezeinek jogait.

Kiemelt tartalom
Megfontoltan oltogasd a skinny jeans viselőit, mert simán lehet, hogy te is újra hordani fogod Megfontoltan oltogasd a skinny jeans viselőit, mert simán lehet, hogy te is újra hordani fogod 2024.6.26 16:24

Ezt követően lassan szivágorgni kezdtek a pletykák, miszerint egyre több ügyfél hagyja el Braun menedzsmentjét, így többek között Grande és Bieber sem dolgozik már együtt egykori mentorukkal. A szakmabeliek szerint Braun már két éve nem foglalkozik menedzseléssel, a hivatalos bejelentésre azonban mostanáig várt.