2024.6.15 12:34
Olvasási idő 1:09
Masszi-Rigó Csilla

Azahriah a New York Timesnak adott interjút

ZENE AZAHRIAH MAGYAR ZENE ZENE

A magyar énekesről készített portrét a New York Times, az anyagból Azahriah palacsintafesztiválos balhéja és politikai szerepvállalása sem hiányozhatott.

Azahriah-ról ír a New York Times, az amerikai lap nemcsak portrét közölt az énekesről, de még interjút is készített a zenei életbe rövid idő alatt berobbanó 22 éves zenészről. Baukó Attila történetét a kezdetektől mutatja be szerző, így természetesen a 2022-es palacsinta fesztiválon készült felvételről, politikai szerepvállalásáról és három teltházas stadionkoncertjéről is szó esik. Azahriah ma már úgy gondolja, növelte népszerűségét a toi toi mögött készült videófelvétel, neve mellett pedig már a magyar politika sem mehet el szó nélkül.

Azahriah: Cipoe klip Forrás Azahriah / YouTube

Azahriahról még Orbán Viktor is TikTokozott, igaz, az egyik tavaly készült videóját, amelyben a zenész teltházas koncertjeire utal, valamiért később eltávolították a miniszterelnök oldaláról, egy most áprilisi videóban viszont már arról beszélt: „Van ez a param-param nem tudom, hogy kell pontosan mondani. Ez az új csillag, ez az Azahriah nevű csávónak van ez a dala, azt időnként meg szoktam nézni” – mondta Orbán, aki nem mellesleg éppen egy olyan számra gondolt, amelyben a füvezésről énekelnek. 

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Ekhoe és Pogány Induló, illetve Normani izzítanak be minket az uborkaszezon előtt Playback Péntek: Ekhoe és Pogány Induló, illetve Normani izzítanak be minket az uborkaszezon előtt 2024.6.14 13:13

„Amióta látják, hogy sokan kedvelnek engem, úgy tűnik, barátságosak akarnak lenni” – mondta a New York Times régiós tudósítójának, Andrew Higginsnek Azahriah, ugyanakkor arról is szó esik a cikkben, hogy a zenész éppen a hazai politikai viszonyok miatt nem tudott elindulni Európa egyik legfontosabb zenei megmérettetésén, az Eurovíziós Dalfesztiválon, a kormány ugyanis 2020-ban visszalépett a versenyen való indulástól.

Baukó Attila karrierútja és tömegeket megmozgató zenéje mellett politikai állásfoglalásairól is szó esett a New York Times anyagában, így a kegyelmi botrány utáni influenszertüntetéses felszólalás sem maradhatott ki a cikkből. 

„Nem muszáj egy zenésznek a politikáról beszélnie. Ha nincs mit mondanod, rendben van, de ez nem oké egy szabad országban, hogy valaki azért marad csendben, mert félti a karrierjét. Nem vagyunk Oroszországban” – nyilatkozta Azahriah a New York Timesnak hozzátéve, hogy „vannak olyan dolgok, amelyek túlmennek azon, amit erkölcsileg el tudok fogadni”.