2024.6.13 12:49
Olvasási idő 1:09
Szöllősi Anna

Befejezte katonai szolgálatát a BTS tagja, hamarosan ezer szerencsés rajongót ölelget meg

ARCOK BTS K-POP SORKATONASÁG ZENE

Hazatért a K-pop-fiúbanda legidősebb tagja, a 31 éves Kim Szokcsin (Kim Seok Jin), aki még 2022 decemberében vonult be katonának. A visszatérését egy ölelkezős bulival és egy minikoncerttel ünnepli meg csütörtökön.

Szerdán tért haza a 18 hónapos sorkatonaságból Kim Szokcsin (angol átírásban: Kim Seok Jin), és ennek örömére csütörtökön ezer szerencsés BTS-rajongót ölelget végig Szöulban a leszerelését követő első nyilvános eseményen – írja a BBC.

Köszönöm, hogy vártatok rám, szeretlek titeket. Holnap megpróbálom kifejezni az érzéseimet


– mondta első élő bejelentkezésében Csin, aki egy háromórás esemény keretében ezer kisorsolt rajongót ölelget végig, majd egy következő eseményen háromezer, szintén kisorsolt nézőnek ad minikoncertet.

A sorsolás feltételeit egyébként sokan illették kritikával, a rajongóknak ugyanis egy erre létrehozott weboldalon kellett BTS-albumokat venniük ahhoz, hogy egyáltalán részt vehessenek a sorsoláson – minél több albumot vásárolt valaki, annál nagyobb volt az esélye arra, hogy kapjon egy ölelést a leszerelő K-pop-sztártól.

A banda menedzsmentjét,  a koreai Hybe-ot a rajongók azzal támadták, hogy Csin hazatérését és az ölelgetős eseményt az albumeladások felpörgetésére akarják használni, ezért lazítottak a feltételeken, így végül mindenki részt vehetett a sorsoláson, aki valaha vásárolt már BTS-lemezt.

2025-ben állhat újra össze a BTS

Kim Szokcsin, a BTS legidősebb tagja még 2022 decemberében vonult be, és segédkiképzőként szolgált a dél-koreai hadsereg egyik kiképzőközpontjában. Tavaly decemberben a BTS utolsó négy tagja, RM, Csimin (Jimin), V és Dzsongguk (Jungkook) is megkezdte a katonai besorozási folyamatot J-Hope, Suga és Csin után. A többiek még szolgálatot teljesítenek, de Csin leszerelésének örömére ők is szabadnapot vettek ki szerdán, és közös fotót is posztoltak, amitől kis híján felrobbant a net.

Dél-Koreában minden 18 és 28 év közötti munkaképes férfinak minimum 18 hónapig kell katonai szolgálatot teljesítenie, így a BTS szünete várhatóan 2025-ig tart. Az ország felülvizsgálta az erre vonatkozó törvényt, hogy a BTS tagjai 30 éves korukig elhalaszthassák a szolgálat teljesítését. Korábban csak magasan jegyzett sportolók és klasszikus zenészek kaphattak felmentést vagy halasztást a katonai szolgálat alól.

Kiemelt tartalom
Már hivatalos, hogy a BTS összes tagja bevonul katonának Már hivatalos, hogy a BTS összes tagja bevonul katonának 2023.11.22 11:12