2024.6.13 10:15
Olvasási idő 0:40
Szöllősi Anna

Ami biztos, hogy kétszer csíp: itthon is kapható zacskós levest tiltottak be Dániában

GASZTRO DÁNIA RAMEN

A "kétszer csíp" típusú ételek iskolapéldája lehet a Dániában betiltott zacskós rámen. A terméket forgalmazó cég, a koreai Samyang értetlenül áll az indoklás előtt, ami a következő: a csípős leves túlságosan csíp.

A dán élelmiszer-felügyelet kivonta a kereskedelmi forgalomból a koreai Samyang cég több instant tésztás levesét, illetve arra szólította fel a fogyasztókat, hogy vigyék vissza a termékeket a boltba, amennyiben korábban ilyet vásároltak – írja a BBC.

A dán hatóságok szerint a Samyang Buldak csirkés levese, illetve annak dupla és tripla csípős változata, a Buldak 3x Spicy & Hot Chicken az egészségre káros mennyiségű kapszaicint (a csípős ízt adó hatásáért felelős anyag) tartalmaz, és a fogyasztásuk mérgezéses tünetekhez vezethet.

A koreai cég értetlenül áll a tiltás előtt, tekintve, hogy a terméket világszerte – köztük Magyarországon is – forgalmazzák, és nem volt még dolguk a dániaihoz hasonló esettel.

Én is futottam már bele olyan instant tésztába, amitől haláltusát vívtam a tányérom felett. Ehhez hozzátesz, hogy Ázsiában a csípősség fogalma egy egészen másik skálán mozog, ezért a zacskós leves önmagában egy elég lutri műfaj az európai konyhához szokott puhányoknak.

A YouTube-on számtalan olyan videó van, ahol az emberekkel a fent említett Samyang levest kóstoltatják, és nem mondjuk, hogy a reakciójuk meghozta volna hozzá a kedvünket.