2024.6.11 15:58
Olvasási idő 0:31
Szécsi Krisztián

Pride-hónap: ezúttal hazai LMBTQ-aktivistákat és más közszereplőket látott vendégül David Pressman

TÁRSADALOM BUDAPEST PRIDE DAVID PRESSMAN HOMOSZEXUALITÁS LILU LMBTQ OSVÁTH ZSOLT PÁL MÁRTON

Az amerikai nagykövet minden évben egy kerti mulatsággal nyitja meg az év legszínesebb hónapját. Az idei vendégek között Oláh Ibolya, Pál Marci és Osváth Zsolt is ott volt.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman és férje, Daniel idén is egy kerti vacsorával nyitotta meg a Pride-hónapot, aminek keretein belül hazai LMBTQ-aktivistákat és hírességeket látott vendégül.

„Daniel és én megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Budapest Pride kezdetének megünneplésére prominens szövetségeseket és támogatókat üdvözölhettünk a rezidenciánkon egy vacsorával egybekötött beszélgetésre“ – írta Facebook-bejegyzésében Pressman nagykövet.

A közzétett fényképek alapján a meghívottak között ott volt Osváth Zsolt, Pál Marci, Oláh Ibolya, Lilu, Hlatky-Schlichter Hubert, Barabás Richárd, a Párbeszéd – A Zöldek Pártja szóvivője, Kanicsár Ádám újságíró-aktivista, illetve Tamáska Gabriella énekesnő is.

Pressman már többször adott vacsorát magyar közszereplőknek, amit nem mindenki néz jó szemmel. Idén például Dancsó Péter youtuber az egyik videójában bírálta a politikust és vendégeit, amiben úgy fogalmazott: „Annyira megtetszhetett a Pressmannak ez a celebekkel való smúzolás, hogy azóta sorra tartja az influenszer-gálaesteket.“