2024.6.11 10:28
Olvasási idő 0:34
Maier Péter

Nem kaptak elég támogatást, nem rendezik meg idén a Margófesztet

KULTÚRA FESZTIVÁL IRODALOM

Negyedszerre rendezték volna meg az irodalmi és zenei fesztivált Szentgyörgyváron, ahol Bödőcs Tibor, a Platon Karataev és az Esti Kornél is fellépett volna.

A Margófeszt szervezői hétfő este a Facebook-oldalukon jelentették be, hogy 2024-ben elmarad a fesztivál.

Mint írják, habár idén minden eddiginél többen vásároltak bérleteket az első időszakban, „elegendő támogatás hiányában“ nem tudnának olyan színvonalat és minőséget hozni, amit elvárnak maguktól.

„Nehezen, de úgy döntöttünk, hogy a zalai Margófesztet, bármennyire is szeretjük, most nem rendezzük meg“ – fogalmaznak. A megvásárolt bérletek és kempingbérletek árát visszatérítik, erről majd a Tixa küld e-mailt azoknak, akik már vettek bérletet.

Az elősorban irodalmi profilú, de komoly zenekarokat is felvonultató Margófesztet negyedjére rendezték volna meg idén, és olyan fellépők érkeztek volna a zalai Szentgyörgyvárra, mint Bödőcs Tibor, a Platon Karataev, Beck Zoli, a Hiperkarma, a Péterfy Bori & Love Band vagy az Esti Kornél.

Ahogy a szervezők írják, a Margó irodalmi szervezet további programjai változatlanul folynak tovább, legközelebb az Őszi Margó Irodalmi Fesztiválra várják az olvasni szeretőket a Nemzeti Táncszínházban, a Millenárison, októberben.