2024.6.4 14:49
Olvasási idő 2:41
Masszi-Rigó Csilla

Megérkezett az idei Sziget Fesztivál magyar fellépőinek listája

ZENE AZAHRIAH BETON.HOFI BLAHALOUISIANA BOHEMIAN BETYARS FESZTIVÁL KONCERT MAGYAR ZENE SZIGET

Azahariah szigetes bulija a Puskás Aréna közönségének is tartogathat meglepetéseket, Beton.Hofi a Rajkó Művészegyüttessel kollaborál, a tízéves Margaret Island pedig először lép a fesztivál nagyszínpadára.

Bejelentették a Sziget magyar fellépőit: az idei fesztiválon három magyar előadó is a nagyszínpadon kap helyet, itt tombolhatunk majd a három stadionkoncertes Azahriah, Beton.Hofi és a Margaret Islandre koncertjére is.

A hazai fellépők között headlinereket és más nagy kedvenceket, izgalmas zenei és kulturális csemegéket, valamint itthon talán kevésbé ismert, feltörekvő tehetségeket is találunk, akik a nagyszínpad mellett olyan további helyszíneken lesznek láthatók, mint a Colosseum, a Party Aréna, a Revolut Színpad, az idén új névvel jelentkező Európa Színpad (The Buzz), a DropYard vagy a Petőfi Színpad. A nem zenei magyar performanszok között tánc, cirkusz és sétáló utcaszínház is lesz.

Ők a 2024-es Sziget magyar fellépői
Forrás Sziget/ Facebook

A nagyszínpad továbbra is azoknak a hazai fellépőknek ad helyet, akik olyan egyedi koncertekkel készülnek a Szigetre, amelyek nagy dobbantót jelenthetnek a nemzetközi hírnév felé. A nemrég koncerttörténelmet író Azahriah hosszú idő óta az első olyan itthoni fellépő, aki a headliner előtti sávban kapott helyet, most a nagyszínpad akár 60-70 ezresre duzzadó közönségét igyekszik meghódítani egy speciális show-val, ami a Puskás Aréna közönségének is tartogathat újdonságokat.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége tegnap 12:17 -kor

Rendhagyó programmal érkezik Beton.Hofi is a Szigetre, aki a világhírű Rajkó Cigányzenekarral kollaborál majd a színpadon. A Sziget nagyszínpadán ezúttal a teljes, 14 fős – hegedűművészeket, csellistát, nagybőgőst és cimbalmost is felvonultató – zenekar képviselteti magát a műsor egy részében, ahol a Beton.Hofi-dalok az ő hangszerelésükben szólalnak majd meg. Az idén tízéves Margaret Island pedig egy összművészeti produkcióval készül az első Sziget-nagyszínpados fellépésére, amelyen a Szegedi Kortárs Balett táncosait látják vendégül.

Forrás Sziget Official

Folytatva a nagy helyszínek sorát: a Revolut Színpadon lesz látható a Platon Karataev vagy az Analog Balaton, a Bolt Arénában lépnek fel – mások mellett – a Next Level partysorozat alapítói, Dublic és B’Andre, valamint a Be Massive brandet képviselő Metha is. A Colosseum több mint húsz hazai fellépőnek ad helyt a különböző napokon és idősávokban.


A DropYard a Sziget hiphop- és rapszínpada, ahol a nagy nemzetközi merítés mellett szépszámmal mutatkoznak be a műfaj hazai képviselői is. Itt lép fel például Pogány Induló és Ótvar Pestis, 6363, Sisi, Bongor vagy Lil Frakk is.

Az Európa Színpad új neve The Buzz lett, ami nem véletlen, hiszen a kezdetektől az volt a cél, hogy az itt fellépő zenekarok körül legyen egy kis buzz. Magyarországot itt Co Lee, az Elefánt, a Freakin' Disco, az Anahit, Iamyank és a Jazzbois képviseli.

A Sziget Beach az a helyszín, ahova el lehet vonulni a nagy nyüzsgésből, ha valaki egy kis nyugalomra vágyik, itt a több mint harminc hazai közt fellép majd Barabás Lőrinc, Superflake, Zsüd, Naga & Beta, továbbá olyan DJ-csapatok, mint a Hulable, az Eclipse Bali, a Budapest Calling, a Syndanz, a Treehouse crew és a Sandbox.

A Global Village magyar fellépői mások mellett a Besh o Drom, a Bohemian Betyars, a Duckshell és a Romano Drom lesznek.

Kiemelt tartalom
HOMEOPÁTIA, LOMTALANÍTÁS, FOCI – Hány csillagot adsz rá?⭐ | STELLAR a Bohemian Betyarsszal HOMEOPÁTIA, LOMTALANÍTÁS, FOCI – Hány csillagot adsz rá?⭐ | STELLAR a Bohemian Betyarsszal 2024.5.30 17:45

A Petőfi Színpadon a legnagyobb a magyar zenekarok sűrűsége, itt koncertezik majd az Esti Kornél, az Ivan & The Parazol, az Abigél, az Anna and the Barbies, a Sziámi, a Lazarvs és a Devil’s Trade. Idén is a Sziget árnyas északi csúcsát tölti meg programokkal a LightStage, ahol a Voice-győztes Szakács Erika és a Curious Kind is fellép.

Forrás Joseph Okpako/WireImage

A nem zenei programok közt szintén találunk magyar produkciókat: a Színház és Tánc helyszínen ott lesz az AHA Kollektíva, Oberfrank Réka, Cserepes Gyula, Tózsa Mikolt és a Sleeping Beauty Project, a sétáló utcaszínházak közt a Brass On The Road és az Óriás Buborék Show, a Cirque du Sziget sátrába pedig visszatérnek a Baross Imre Artistaképző növendékei. Évek óta nagy siker a Szigeten a Karzat Színház utcaszínházi előadása, a Vándor Vurstli is, ahol ismét képviselteti magát a Magyar Zsonglőr Egyesület, és itt lép fel Nizsai Dániel bábművész is. A Global Village programhelyszínén a Magyar Kör Egyesület táncházai várják az érdeklődőket.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Childish Gambino és a Glass Animals a hét megjelenései között Playback Péntek: Childish Gambino és a Glass Animals a hét megjelenései között 2024.7.19 12:09

A Magic Mirror programjában is helyet kaptak hazai fellépők: Mïus koncertje, a Triton bulija és a The Pamperers workshopjai mellett az idei év záróbuliját három progresszív hazai csapat együttműködése szolgáltatja. Szintén ezen a helyszínen tekinthetik meg a látogatók a Trojka Színházi Társulás előadását Gryllus Dorka rendezésében, Lakatos Márk főszereplésével, illetve a szombati napon a Sziget Comedy színpadán is két hazai fellépő nevetteti meg a közönséget Nagy Kitty és Said Dániel személyében.