2024.6.4 8:50
Olvasási idő 3:52

A Salt az év étterme, de az is kiderült, melyik a legjobb cukrászda és koktélbár

GASZTRO ÉTTEREM GASZTRO MAGYARORSZÁG VENDÉGLÁTÁS

Idén is átadták a Dining Guide Év Étterme gála díjait: az eseményen nemcsak a legjobb étterem kapott elismerést, számos bárt és vendéglátóhelyet, valamint a legjobb séfeket, cukrászokat, bartendereket és a legjobb ötleteket is díjazták.

Hétfő este átadták a hazai gasztronómiai élet legkiemelkedőbb eseménye, a Dining Guide Év Étterme gála díjait.

2024-ben a SALT Budapest nyerte az Év Étterme díját, a Restaurant Best Of The Best címet a Stand Étterem kapta.

Az Év Fenntartható Étterme díjjal a Natura Hill Zebegényt jutalmazták, az Év Innovatív Konyhája 2024-ben az Onyx Műhely, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a Buborék Csopak lett.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

SALT Budapest (@salt_budapest) által megosztott bejegyzés

Az Év Séfje Rosenstein Róbert, a Rosenstein Vendéglő konyhafőnöke lett, az Év Ifjú Séfje díjat az Iszkor séfje, Pohner Ádám vehette át. Az Év Cukrászdája díjat és a Pastry Shop Best Of The Best címet a Málna The Pastry Shop kapta. Az Év Éttermi Cukrásza díjat a Kollázs Brasserie&Bar pastry chef-je, Szűcs Árpád nyerte el. Az Év Szerethető Étterme díjat a Goli fire hearted kitchen, a Dining Guide Életműdíját pedig Nyíri Szása, az Arany Kaviár társtulajdonosa vehette át. A Múzsa Rédli Ádám head bartender vezetésével megkapta az Év Koktélbárja díját, Rácz Imre, a Spago vezető sommelier-je az Év Sommelier-je, és a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel lett az Év Szállodája. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kolonics&Varga (@malna_thepastryshop) által megosztott bejegyzés

Az idei évben jelentősen megváltozott az Év Étterme díj odaítélésének feltételrendszere. „Az eddigiekhez képest nem a TOP 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a TOP 10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja” – mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. 

Kiemelt tartalom
Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz tegnap 09:16 -kor

Az idei év másik újdonsága, hogy a Dining Guide Étteremkalauz külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel. „Véleményünk szerint felelősséggel gondolkodó vendéglátóhelyek besorolása nem csak a ma divatos „farm-to-table”, vagy „nulla kilométeres” alapanyag beszerzéssel kapcsolatos fogalmak teljesítésében merül ki, hanem a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és étteremműködtetést is jelenti.” 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Natura Hill Zebegény (@naturahillzebegeny) által megosztott bejegyzés

A hétfői gálán az Év Étterme díj átadása előtt mutatták be az est különdíjazottjait: a Natura Hill Zebegény ökológia látásmódját és az egység fenntartható működésre vonatkozó következetes erőfeszítéseiket a Dining Guide 2024-ben a Dining Guide – Bibo Az Év Fenntartható Étterme díjjal ismerte el. Újszerű gasztronómiai látásmódjáért az Onyx Műhely a Dining Guide – BMW Az Év Innovatív Konyhája díját vehette át. Az idei Az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat a magyar tenger egyik legsokoldalúbb vendéglátóipari egységének, a Buborék Csopaknak adták át. 

A Rosenstein Vendéglő vezetését az elmúlt évben az alapító Rosenstein Tibortól a fia, Rosenstein Róbert vette át, aki az idei gálán a Dining Guide – Master Good Az Év Séfje díját kapta. A Dining Guide – Chef Market Az Év Ifjú Séfje 2024-ben az Iszkor séfje, Pohner Ádám lett, aki Kun A. Lucával 2021-ben döntött úgy, hogy Mályinkára költöznek és a település hosszú évek óta üresen álló kocsmáját a környék egyik legizgalmasabb éttermévé alakítják. 

Best Of The Best

A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz 2022-ben bevezetett újdonsága a Best Of The Best minősítés, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolás, amit a díjazott vendéglátóhely addig tarthat meg, amíg az egység szakmai vezetése és működésének helyszíne változatlan marad, illetve a teszteléseken mutatott teljesítménye 90 feletti pontszámmal értékelhető. A Best Of The Best díjjal elismert vendéglátóhelyeket a kategóriájuk TOP 10-es mezőnyéből kiemelve külön besorolás alá veszik. Így az idei évben a Stand Étterem a Restaurant Best Of The Best, és a Mihályi Patisserie mellett a Málna The Pastry Shop is a Pastry Shop Best Of The Best címet kapta. Az ötéves óbudai Málna The Pastry Shop már a megnyitása évében Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált, 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg az év legjobb teljesítményét jelentő Év Cukrászdája díjat. A Kollázs Brasserie&Bar mindig kiváló minőségű desszertkínálata az elmúlt időszakban ez még tovább javult, Szűcs Árpád pastry chef magas szintű teljesítményéért az Év Éttermi Cukrásza díjat kapta.  

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

KOLLÁZS - Brasserie & Bar (@kollazsbudapest) által megosztott bejegyzés

Már 20 éve teszteli hazánk éttermeit a Dining Guide

A Dining Guide 2005 óta adja át díjait, így a legrégebbi étteremkalauzként is számon tartható Magyarországon. Az elmúlt években a Dining Guide TOP 10 ranglistát két-három Michelin-csillagos külföldi séf segítségével állították fel, és ők határozták meg, hogy az adott évben mely étterem nyerje el az Év Étterme díjat. A külföldi séfek az éttermi tesztelések utolsó fázisában érkeztek Magyarországra és a TOP 25 étterem tesztelése után hozták meg a döntésüket. Ezt a feladatot idén a Dining Guide már önállóan végezte el, de a munkájukat továbbra is segítette Fausto Arrighi, a Michelin Guide legendás egykori igazgatója, aki tanácsadóként nyolc éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában. A Michelinnél 36 évet eltöltő igazgató az élete folyamán több mint 10 ezer étterem munkáját mérte fel és ezernél is több Michelin-csillag kiosztásában segédkezett. Az elmúlt években folyamatosan tesztelte a magyar éttermek teljesítményét, így személyében egy olyan nemzetközi szaktekintély tudását vehették igénybe, aki jól ismeri a magyar csúcsgasztronómia elmúlt években mutatott teljesítményét. 

A 2024-es Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Dining Guide Év Étterme Díj: SALT Budapest

Különdíjak:

 • Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand Étterem
 • Dining Guide - Bibo Az Év Fenntartható Étterme / Natura Hill Zebegény
 • Dining Guide - BMW Az Év Innovatív Konyhája / Onyx Műhely 
 • Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye / Buborék Csopak
 • Dining Guide - Master Good Az Év Séfje / Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)
 • Dining Guide - Chef Market Az Év Ifjú Séfje / Pohner Ádám (Iszkor) 
 • Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Málna The Pastry Shop
 • Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop 
 • Dining Guide Az Év Éttermi Cukrásza / Szűcs Árpád (Kollázs Brasserie&Bar) 
 • Dining Guide - Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme / Goli fire hearted kitchen
 • Dining Guide Életműdíj / Nyíri Szása (Arany Kaviár)
 • Dining Guide Az Év Koktélbárja / Múzsa
 • Dining Guide - Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je / Rácz Imre (Spago)
 • Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

TOP Éttermek 

 • Stand Restaurant
 • Platán Gourmet 
 • Rumour 
 • SALT Budapest
 • Babel
 • 42 Restaurant
 • Essência
 • Costes
 • Borkonyha
 • Spago
 • Sauska 48
 • Costes Downtown
 • Pajta