2024.5.30 16:33
Olvasási idő 0:46
Kristóf Jókay

Animációs sorozatot készít a Netflix a Minecraftból

FILMEK + SOROZATOK MINECRAFT NETFLIX SOROZATOK VIDEÓJÁTÉK

Nemrég ünnepelte 15. születésnapját a Minecraft, ennek örömére bejelentették, hogy a Netflixszel együttműködve készül új animációs sorozat a játékból.

A sorozatról egyelőre nem sokat tudni, egyelőre még megjelenés ideje sem ismert, annyi biztos, hogy a WildBrain nevű kanadai stúdió fogja készíteni, akik olyan más Netflixes projekteket jegyeztek az elmúlt években, mint a Sonic Prime, a Ninjago: Sárkányok birodalma és a Johnny Test 2021-es rebootja.

A Minecraft weboldalán található hivatalos poszt alapján a sorozat egy eredeti történetet mutat majd be, és új fényben világítja majd meg a Minecraft világát. 

A Minecraft franchise semmi jelét nem mutatja a lelassulásnak. Amikor 10 éve az eredeti készítő, Markus "Notch" Persson 2,5 milliárd dollárért eladta a játékot a Microsoftnak, valószínűleg kevesen sejtették, hogy egy évtized múlva is ekkorát fog menni. Az elmúlt évek során készült több spin-off, de az eredeti játékot is folyamatosan fejlesztik, újítják.

Számítógépes játékból nem könnyű jó filmet csinálni, sikereset már inkább. Az elmúlt években hatalmas kasszasiker volt a Super Mario-film, de rengetegen voltak kíváncsiak az Unchartedre és a Sonic-filmekre is. Sorozatok terén a Netflix egyszer már nagyon betalált, a League of Legendsből táplálkozó Arcane-nal. Szerintem a Minecrafttal is hasonló fog történni, hiszen a játékot az eredeti megjelenése óta több mint 300 millió példányban adták el, amivel simán a valaha volt legtöbbet eladott játék a világon.

Kiemelt tartalom
Ikonikus karakterek, csapnivaló sztorik, pusztító színészi alakítások – 7 rettenetes játékadaptáció, aminek kár volt megszületnie Ikonikus karakterek, csapnivaló sztorik, pusztító színészi alakítások – 7 rettenetes játékadaptáció, aminek kár volt megszületnie 2023.5.28 9:18