2024.5.27 15:52
Olvasási idő 2:03
Kovács M. Dávid

David Pressmann, Szoboszlai Dominik és Magyar Péter is ott volt Azahriah koncertjein, a Tisza Párt aláírásokat is gyűjtött

ZENE AZAHRIAH DAVID PRESSMAN KONCERT MAGYAR PÉTER SZOBOSZLAI DOMINIK VITÉZY DÁVID

Azahriah mindhárom hétvégi bulijára jutottak hírességek, sőt, még a fideszes holdudvarból is érkeztek vendégek a Puskás Arénában tartott koncertekre.

„Azahriah a megtestesült tehetség, kreativitás és erő. Fergeteges volt a zenéje részesévé válni egy gyönyörű budapesti éjszakán, egy több tízezer magyar zenerajongóval (valamint egy amerikai nagykövettel) teli stadionban“ – fogalmazta meg hétfő reggel David Pressman amerikai nagykövet a magyar énekes előző esti koncertjével kapcsolatos élményeit.

Mint ismert, a budapesti amerikai nagykövet és Azahriah már biztosan ismeri egymást, hiszen 2023 decemberében az előadó is részt vett Pressman egyik vacsoraestjén, aki akkor éppen a magyar könnyűzene új generációjának képviselőit – köztük a Blahalouisianát, az Ivan & The Parazolt és a Margaret Islandet – látta vendégül.

A Nemzeti Sport cikke szerint Azahriah első (tehát péntek esi) Puskás Aréna-koncertjén Szoboszlai Dominik, a magyar futballválogatott csapatkapitánya is ott volt, aki a lap által közzétett fotó szerint Varga Barnabás és Kalmár Zsolt társaságában várta a műsor kezdetét. Szoboszlai a múlt héten nagy menetben volt, hiszen előző este Dzsudzsák Balázzsal bulizott az Ötkertben, ahol néhány pillanat erejéig még a DJ-pult mögé is beállt.

Egy Instagram-sztoriból tudhatjuk, hogy Nagy Ervin is ott volt a koncertek egyikén. „Nem tudom, ki ez a fiú itt előttem, de mindig kitakarja Azahriah-t“ – írta a színész az általa megosztott kép mellé, amivel nagy valószínűséggel Magyar Péterre utalt. A Tisza Párt politikusa a Telexnek és az ATV-nek adott interjúja után egyből a koncertre sietett, ahonnan aztán Rost Andrea operaénekessel az oldalán jelentkezett be a közösségi oldalán.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Péter Magyar (@magyar_peter_official) által megosztott bejegyzés

A Telex egy hétfői cikkében ráadásul arról ír, hogy Magyar pártjának aktivistái több aláírásgyűjtő standdal települtek ki az előadó vasárnapi koncertjére: a stadion E kapujától nem messze, illetve az A kapu környékén táboroztak le. A portál emlékeztet: nemrég a Momentum lépett hasonlót, ők a Wellhello Papp Lászó Arénában tartott koncertje előtt gyűjtöttek aláírásokat.

Kiemelt tartalom
Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság 2024.7.17 11:35

A június 9-i önkormányzati választás főpolgármester-jelöltjei közül Vitézy Dávid volt ott bizonyítottan a három koncert egyikén: az Orbán-kormány egykori közlekedési államtitkára péntek este egy szelfivel – stílusosan Cipoe nevét is megemlítve – jelentkezett be a Puskás Arénából.

Hozzá hasonlóan a pénteki bulit látta Tilla Attila műsorvezető is, aki egyenesen világszínvonalúnak nevezte Azahriah produkcióját. „Mindenkinek, aki bármit is csinál ebben a produkcióban nagyon gratulálok! Azahriah pedig úgy volt jelen, ahogy kell! Olyan természetesen hozta ebben a giga környezetben is magát, a sok finomságával együtt, minden kis részlet megmaradt“ – lelkendezett még a koncert másnapján is.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Till Attila (@tillattila) által megosztott bejegyzés

Noha Azahriah a dalaiban bátran odaszúr a hatalomnak, sőt, ha úgy érzi, még egy tüntetés résztvevőinek is üzen, az előző hétvége koncertjeire még a fideszes holdudvar több tagja is kíváncsi volt, erre utal, hogy egy Instagram-sztori szerint Rogán-Gaál Cecília (Rogán Antal propagandaminiszter exfelesége) és Sarka Kata (akinek a férje, Bessenyei István a kormány kedvenc őrző-védő cégének, a Valtonnak az egyik tulajdonosa) is a Puskás Arénában szórakozott – mondjuk korábban Orbán Viktor is állította már, hogy Azahriah zenéjét hallgatta.

Kiemelt tartalom
„Van ez a param-param, az Azahriah csávónak a dala“ – mondta Orbán Viktor, amikor megkérdezték, mit hallgatott utoljára „Van ez a param-param, az Azahriah csávónak a dala“ – mondta Orbán Viktor, amikor megkérdezték, mit hallgatott utoljára 2024.4.8 8:38

A Blikk gyűjtése szerint a koncerteken ott volt még többek között Skrabski Fruzsina, Novák Katalin extanácsadója, Szinetár Dóra, Csonka András, Majoros Hajni (Majka felesége) és Sebestyén Viktória (Sebestyén Balázs felesége) is.