2024.5.20 11:33
Olvasási idő 1:24
Maier Péter

Lejátszotta utolsó meccsét a Liverpool Jürgen Kloppal, aki búcsúbeszédében már az utódját éltette

SPORT ARNE SLOT FOCI JÜRGEN KLOPP LIVERPOOL FC SZOBOSZLAI DOMINIK

Pedig a Liverpool következő edzőjét – habár mindenki tudja, hogy ki lesz – ez idáig még be sem jelentették hivatalosan. Klopp érzelmes búcsúbeszédet mondott utolsó meccse után, amelyet a Liverpool domináns játékkal, emberelőnyben nyert meg.

Vasárnap délután rendezték a 2023-24-es Premier League szezon utolsó fordulóját. Az már nem volt kérdés előtte sem, hogy a Liverpool harmadik helyen végez a tabellán, a tét nélküli meccs ellenére azonban így is fontos mérföldkő volt a Wolverhampton elleni mérkőzés a csapat és a szurkolók számára: ez volt ugyanis a távozó edzőlegenda, Jürgen Klopp utolsó találkozója a kispadon.

Jürgen Klopp búcsúzik az Anfield szurkolótáborától a Wolverhampton elleni utolsó meccse előtt Forrás Clive Brunskill/Getty Images


A meccset, amelyre Szoboszlai Dominik csak csereként állt be a hajrában, domináns játékkal, rengeteg helyzetet kialakítva, 2-0-ára nyerte meg az Anfield stadionban játszó hazai csapat. Igaz, Nelson Semedo kiállítása miatt a 28. perctől emberelőnyben voltak. Az Alexis Mac Allister és Jarell Quansah góljaival megnyert mérkőzés után a szurkolókkal együtt búcsúztatták Kloppot, a stábját, illetve két biztosan távozó játékosukat, Thiago Alcântarát és Joël Matipot.

Kiemelt tartalom
Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság 2024.7.17 11:35

Klopp leköszönő beszédében elmondta, mennyire hálás azért, amit a szurkolóktól, a klubtól és a játékosoktól kapott. A német edző hét trófeát nyert a csapattal, de többször is karnyújtásnyira voltak további címektől, amiket az utolsó pillanatban buktak el. Szerinte ez nem a vége valaminek, hanem pont, hogy a kezdete, ugyanis olyan csapatot hagy itt, amely tele van óriási tehetségekkel és sikeréhséggel. Beszéde végén az egyik saját szurkolói dalának dallamára kezdte éltetni a Liverpool következő edzőjét, Arne Slotot, ami azért is volt váratlan, mert, habár jó ideje tudni lehet, hogy Arne Slot követi Kloppot a csapat kispadján, hivatalos bejelentés egyelőre nem történt.

Az utolsó fordulóig két csapat volt versenyben az angol bajnoki címért, ugyanakkor hiába nyert az Arsenal 2-1-re az Everton ellen hazai pályán, a Manchester City csapata nem botlott a West Ham ellen. 3-1-es győzelmük azt jelentette, hogy Pep Guardiola csapata zsinórban negyedik alkalommal lett a Premier League győztese, ezzel pedig történelmet írt az angol élvonalban.

A Manchester City csapata ünnepli bajnoki címét a West Ham elleni megnyert meccs után
A Manchester City csapata ünnepli bajnoki címét a West Ham elleni megnyert meccs után Forrás Naomi Baker/Getty Images

Az angol bajnokságon kívül nem sok kérdés maradt az utolsó körökre: Spanyolországban már jó ideje tudni lehetett, hogy a Real Madrid lesz a bajnok, míg Németországban a Leverkusen, Olaszországban az Inter bajnoki címét sem veszélyeztette semmi már hetek óta. Ugyanez igaz a magyar bajnokságra is, ahol a Ferencváros utcahosszal vitte a prímet. Az európai labdarúgás most szünetre vonul, ami nem fog sokáig tartani, ugyanis június 14-én indul a németországi Európa-bajnokság, ahol a magyar válogatottért is szoríthatunk.