2024.5.15 14:32
Olvasási idő 0:35
Maier Péter

Alakváltó túlélőponcsót tervezett a Nike, ami sátorrá változik, ha úgy akarod

DESIGN NIKE TERMÉSZETJÁRÁS TÚRÁZÁS

A Nike elkészítette az esőkabátot, amire minden kempingező vágyni fog.

Sátorrá alakítható poncsót tervezett a Nike, ami első blikkre csak egy könnyű, többrétegű esőkabátnak tűnhet, de a természetben töltött időnk alatt akár az éjszakát is átvészelhetjük benne. A kéttónusos szürke ruhadarab egy elöl cipzárral felhúzható, vízlepergető kapucnis köpeny formájában kerül piacra.

A gépben is mosható Metamorph Poncho hátizsákokat idéző, Swoosh márkajelzésű zsebbel rendelkezik, amelyben az összecsukható sátorrudak is elférnek. Ahhoz, hogy a ruházatot esőkabátból sátorrá alakítsuk, a földre kell fektetnünk a poncsót, majd a rudakat a megfelelő patentokba kell fűznünk. Amint a sátor felállt, a zseb egy extra esővédőhuzattá válik, amit az így kapott fekhely tetejére tudunk húzni.

Nike Metamorph PonchoNike Metamorph PonchoNike Metamorph Poncho
Galéria megtekintése
(3)

A márka szerint a darab „legalább” 75 százalékban újrahasznosított műanyag és pamutszálak keverékéből készül, beleértve a Nike-féle újrahasznosított nejlont, amit feleslegessé vált halhálókból és régi szőnyegekből állítanak elő.

A Nike nemrégiben egy másik projektet is bejelentett, méghozzá egy generatív mesterségesintelligencia-modell kifejlesztését, amely a márka hatalmas sportolói adatbankjának felhasználásával tervez termékeket.

Kiemelt tartalom
Az erdő jobb emberré tesz és életre szóló leckékre tanít – 5 film, amitől azonnal nyakadba vennéd a vadont Az erdő jobb emberré tesz és életre szóló leckékre tanít – 5 film, amitől azonnal nyakadba vennéd a vadont 2023.7.18 16:03