2024.5.9 18:32
Olvasási idő 2:13
Maier Péter

Ezekkel a lábbelikkel nem lősz mellé az izzasztó hónapokban: uniszex útikalauz 2024 nyári cipőtrendjeibe

Ezekkel a lábbelikkel nem lősz mellé az izzasztó hónapokban: uniszex útikalauz 2024 nyári cipőtrendjeibe
Forrás Gelencsér Zsombor / Refresher Magyarország
DIVAT ADIDAS CIPŐK CROCS DIVAT PUMA STREET STYLE

Beújítanál az idei nyárra? Megnéztük, mik lesznek a legmenőbb cipők ezen a nyáron, hogy te is időben felkészülhess a meleg napokra.

Jönnek a pusztítóan meleg hónapok, de még nem ruháztál be új lépőkre? Cikkünkben összeszedtük az idei nyár legfontosabb cipőtrendjeit, hogy eligazodj a bőség zavarában, és ajánlunk is pár konkrét darabot. Cikkünk nemsemleges, így mindenki eldöntheti, hogy mi fér bele neki, illetve mi nem. 

Vastag talpon stabil állás

Az utóbbi időben a női divatban erőteljesen benne volt a balettcipős, vékonytalpas világ, de persze szimultán sosem kopott ki teljesen a magas platform. Ezen a nyáron valószínűleg nem követsz el bődületes hibát, ha minél vastagabb talpon állsz majd, és ez vonatkozik a férfiakra is. Loaferek, platformos szandálok, papucsok, sneakerek – ezek közül szemezgethetsz.

UGG szandál 'Ashton Ankle'
UGG szandál 'Ashton Ankle' Forrás Answear

UGG szandál Ashton Ankle – 47 990 Ft (Answear) 

A bebújós 

Jó, azt sehol nem mondtuk, hogy kizárólag új trendek lesznek. A Birkenstock Boston Clogsja már a tavalyi nyarat is tükörsimán lehozta, idén pedig már címvédőként indul, és ismét jó esélye van a ligaelsőségre. Ugyanúgy működik egy kényelmes zoknival és a kedvenc farmereddel, mint amilyen tökéletes lesz mezítláb, rövidnadrággal. 

Birkenstock Boston BS
Birkenstock Boston BS Forrás Footshop

 Birkenstock Boston BS – 58 489 Ft (Footshop)

Az extrém sportok (és a sneakerkultúra) kedvelői persze elengedhetik az eleganciát, és a bebújós műfajból választhatják a Crocsot is, ami – édesanyád számára valószínűleg hihetetlen módon – menővé tette a legidiótább klumpát a világon.

Crocs papucs Classic Marbled Clog
Crocs papucs Classic Marbled Clog Forrás Answear

Crocs papucs Classic Marbled Clog – 25 290 Ft (Answear)

„A léhűtő“

Így fordítja a szótár a loafert, de ennek a magyar kifejezésnek nem sok köze van magához a cípőfajtához. Valószínűleg azért kapta ezt a nevet az 1800-as években, mert könnyen felhúzható, a ‚papucscipő‘ fordítás is létezik, de engedjük ezt el, és hívjuk csak az angol nevén.

A loafer már bőven nem a fura apukacipő, hanem az egyik legkeményebb lábbelitrend, akár női, akár férfi viselőkről van szó: Emma Watsontól kezdve, Hailey Bieberen át, egészen A$AP Rockyig, mindenki rokkolja. Egy-két éve már magától értetődő szereplő az utcai divatban, de a szóbeszéd arról csivitel, hogy idén fog csak peakelni igazán.

Charles Footwear bőr loafer 'Mey'
Charles Footwear bőr loafer 'Mey' Forrás Answear

Charles Footwear bőr loafer Mey – 23 985 Ft (Answear)

A teremfocis stíl, amiről azt hitted, 2023-ban hagytuk

Samba, Gazelle, Handball Spezial. Kevés irányzat határozta meg úgy az előző évet, mint a teremfoci- és kézilabdastílus, és bár sokan azt hittük, idén már ciki lesz ilyesmit hordani, de a nagy márkák release-jei nem arra engednek következtetni, hogy a gumitalpas háromcsíkosok a dinoszauruszok sorsára jutottak volna. Az egyetlen veszélye, hogy a sok színkombináció aknamező lehet, de ha ráböksz egy neutrálisabb colourwayre, akkor azzal nem vállalsz nagy kockázatot, és felveheted majd szinte bármihez.

Adidas 'Sambae W'
Adidas 'Sambae W' Forrás About You

 Adidas 'Sambae W' – 43 990 Ft (About You)

A Sambánál azonban „még 2024-ebb“ a Puma Palermo, amiért már mi is lelkesedtünk. Feltűnt neked is, hogy nemhogy gyarapodik, hanem exponenciálisan nő ennek a cipőnek a megjelenése Budapest belvárosában? Ha láttad, jól láttad, egész biztos, hogy az idei tavasz-nyár koronázatlan királyáról beszélünk. Ráadásul a konszolidált sziluettek mellett azok is találnak maguknak Palermót, akik az extrémebb színeket kedvelik:

Puma Palermo Fresh Mint-Fast Pink
Puma Palermo Fresh Mint-Fast Pink Forrás Footshop

 Puma Palermo Fresh Mint-Fast Pink – 33 999 Ft (Footshop)

Szandálok 

Arról már sokszor beszéltünk, hogy a Covid óta mennyire előtérbe kerültek a praktikusabb darabok. Nyáron nincs kényelmesebb döntés, mint egy szandál, bár való igaz, hogy egyelőre inkább a női divatban dominál. Elsősorban a női olvasóinknak mondhatjuk nagy magabiztossággal, hogy ha beszereznek egy praktikus vagy slingback szandált, abból baj nem lehet.

Vagabond Shoemakers bőr szandál BLENDA Forrás Answear

Vagabond Shoemakers bőr szandál 'Blenda' – 36 990 Ft (Answear)

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!