2024.4.18 9:54
Olvasási idő 1:17
Kovács M. Dávid

Pogány Induló, Ekhoe, Mehringer és Kovács Kristóf is WMMD-díjat kapott

ZENE KÖZÖSSÉGI MÉDIA MAGYAR ZENE MEHRINGER MARCI POGÁNY INDULÓ SPOTIFY TIKTOK YOUTUBE

A WMMD díjait azok az előadók kapják, akiknek nemcsak a produkciói meggyőzőek, hanem az internetet is érzik, nagyot mennek a közösségi médiában.

A WMMusicDistribution (WMMD) idén negyedszerre adja át digitális zenei díját, amelyet azoknak ítél oda, akik objektív szempontok alapján kimagasló teljesítményt nyújtottak az előző év során a különböző online felületeken.

A WMMD-díjat négy kategóriában osztják ki olyan eredmények és felhasználási adatok alapján, mint a legtöbb stream, a legtöbb feliratkozó, a legnagyobb aktivitás vagy a hallgatottsági mutatók.

A díj érdekessége, hogy a kategóriák évről évre változhatnak, az év partnerének járó díjat azonban minden évben átadják.

2024-ben ők lettek a WMMD díjazottjai:

A legnézettebb YouTube videó: Horváth Tamás x Kowalsky meg a Vega - Fehér Holló

Horváth Tamás és Kowalskyék közös klipje tavaly májusban landolt a videómegosztón, azóta már 10 milliós megtekintés felett jár, és 42 hete a rádiós slágerlistákon is tarol, jelenleg is a második.

YouTube breakout: Pogány Induló x Anubii$ - Afro Beat

A kommentek, mentések, like-ok és megosztások alapján a tavalyi év talán legnagyobb hatású zenés magyar videója volt a YouTube-on. Anubii$-nak egyébként több kimagasló munkája droppolt 2023-ban, illetve Beton.Hofi 0 című legutóbbi lemezén is ő volt a producer.

Spotify breakout: Ekhoe

A WMMD szerint 2023-ban az OTL kollektíva egyik legismertebb alakját követték be a legtöbben a Spotifyon, a legtöbb mentést és a legtöbb playlisthez adást is az ő trackjei produkálták.

TikTok best practice: Kovács Kristóf

A WMMD nagy hangsúlyt fektet a TikTokra, és úgy értékelték, 2023-ban Kovács Kristóf aktivitása és jelenléte volt a legmeggyőzőbb, Iskola című albumának megjelenését tökéletesen építette fel a TikTokon, ahonnan sikeresen vezette át a közönségét a streamingplatformokra.

Az év partnere: Mehringer

Mehringer Marcinak és zenekarának nemcsak a színpadi, hanem az online jelenléte is példaértékű. A WMMD indoklása szerint a hatékony közös munka nemcsak a tavalyi megjelenések sikerében, hanem a 2024-es aktivitásokban is megmutatkozott.

Kiemelt tartalom
Feltörekvő előadókat támogató programot indít az egyik legnagyobb hazai zenei disztribútor Feltörekvő előadókat támogató programot indít az egyik legnagyobb hazai zenei disztribútor 2024.4.12 16:39

Ahogy korábban írtuk, a WMMD idén Artist2watch néven előadótámogató programot indított, amelynek célja, hogy ígéretes, feltörekvő előadóknak nyújtson anyagi és szakmai segítséget. Azokat részesítik támogatásban, akik kiemelten teljesítenek és kihasználnak minden olyan eszközt, ami egy produkció építéséhez szükséges. Az első támogatottak Ben T Kadar és Wxlfless.