2024.4.12 16:39
Olvasási idő 1:33
Krajnyák Petra

Feltörekvő előadókat támogató programot indít az egyik legnagyobb hazai zenei disztribútor

ZENE MAGYAR ZENE TÁMOGATÁS ZENE

Független hazai előadóknak indít komplex támogatási programot a WMMD. A piacvezető zenei disztribútor idén összesen hat előadónak segít az előrejutásban.

A WMMusicDistribution 2008 óta foglalkozik digitális zeneterjesztéssel, több mint kétezer partnerük között a pályakezdő művészek mellett számos toplistás előadó is megtalálható. A disztribúció mellett az elmúlt évek során számos pluszszolgáltatást vezettek be, hogy megkönnyítsék az előadók érvényesülését a digitális zene világában.

„Fontos számunkra a független előadók folyamatos szakmai támogatása, az elmúlt években több, mint 20 millió forint értékben finanszíroztunk videoklipeket, online marketing kampányokat és olyan projekteket, melyek a partnereink fejlődését szolgálják. Ennek a tevékenységnek egy következő lépcsőfoka az Artist2watch program, amit kifejezetten a feltörekvő előadók támogatására hoztunk létre“ – nyilatkozta Gedeon Andrea, a WMMD ügyvezetője.

Az Artist2watch program célja, hogy feltörekvő előadóknak nyújtson segítséget egy-egy új megjelenés sikerességéhez. Idén összesen hat előadó kap lehetőséget három hónapos etapokban, ezúttal két feltörekvő zenészt jelentettek be, akik a cég támogatását élvezhetik. A támogatott előadókat szubjektív szempontok alapján választja ki a WMMD, így az Artist2watch programba egyelőre nincs lehetőség jelentkezni.

A több mint egymillió forint értékű program keretében többek között kliptámogatást, fizetett PR- és marketingkampányokat – például Spotify-kampányt és offline plakátkihelyezést budapesti szórakozóhelyeken –, fotózást, illetve teljes körű online jelenlét optimalizálást kapnak a produkciók.

A fentiek mellett lehetőségük lesz négy szakemberrel egy-egy személyre szabott beszélgetésre. Biczó Andrea, a Budapest Park PR-menedzsere a zenei kommunikációval kapcsolatban, Molnár Tamás énekes-dalszerző a zeneszerzés és szövegírás területén ad majd néhány hasznos tanácsot a produkcióknak.

Molnár Tamás Artisjus, Fonogram és Petőfi Zenei Díjas énekes, dalszerző. Forrás WMMD

Nagy Adrienn, a Művészetek Völgye programigazgatója, korábban a Quimby zenekar menedzsere a koncertszervezés és a menedzsment kapcsán, Vígh Arnold zenei rendező és producer pedig többek között a stúdiótechnika és produceri munka témakörében osztja majd meg szakmai tapasztalatait és tudását.

Wxlfless és Ben T Kadar az első támogatottak

Ben T Kadar szólóprojektjével 2020 óta aktív szereplője a zeneiparnak. Számaiban az önmarcangoló szövegek nyers elektronikus zenei aláfestést kapnak, amit a trap és a hiphop műfajok elemeivel vegyít. Egyik célja, hogy hallgatói sorsközösségre találjanak, ne legyenek egyedül az érzéssel, hogy néha mindenféle ok nélkül mennyire nehéz is embernek lenni. Május 3-án érkezik Brutal Extensions című új lemeze, amelyet május 17-én a Három Hollóban mutat be élőben a zenekarával.

Ben T Kadar Forrás WMMD


A fiatal rapper, Wxlfless legutóbb a Kikeltetőn hívta fel magára a hazai szakma figyelmét, előző lemezén többek között Beton.Hofival és Csokyval is együtt dolgozott, de szerzett már zenét a Nemzeti Filmintézetnek is. Zenéjében az őszinteség mellett az eladhatóság is szempont volt, viszont az idő előrehaladtával az utóbbihoz hasonló elvárások már sokkal kevésbé határozzák meg a művészetét. Május 10-én érkezik új lemeze, a Rebel.

WXLFLESS Forrás WMMD